Home Promo AT&S Leoben: Lider na svetskom tržištu otvara radna mesta u Evropi

AT&S Leoben: Lider na svetskom tržištu otvara radna mesta u Evropi

by bifadmin

Kompanija globalno specijalizovana za mikroelektroniku donosi inovacije u Evropu. Izgradnjom novog Centra za istraživanje i razvoj u Leobenu, u Austriji, otvara se stotine novih radnih mesta u različitim oblastima.

Pored prijava iz Austrije, kompanija je u potrazi za odgovarajućim kandidatima iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. AT&S je tokom prethodne godine ponovo zabeležio rast prihoda i to je trend koji je planiran da se nastavi. Jasno definisan put rasta kompanije otvara širok spektar međunarodnih mogućnosti za karijeru potencijalnim kandidatima u Austriji i na drugim lokacijama kompanije AT&S širom sveta.

Kompanija AT&S je na međunarodnom nivou prepoznata kao inovator i pokretač digitalizacije, još od svog osnivanja 1997. godine. Specijalnost kompanije su IC supstrati i štampane ploče, odnosno izuzetno minijaturizovane elektronske komponente koje čine osnovu moderne digitalne tehnologije.

Proizvodi AT&S se koriste u proizvodnji mobilnih telefona, automobila, u industriji i medicinskoj tehnologiji. Kao vodeći svetski proizvođač supstrata, AT&S razvija sofisticirane štampane ploče koje su neophodne za integraciju mikročipova u mobilne telefone, laptopove ili druge uređaje.

Proizvodni pogoni kompanije se nalaze u Austriji, Indiji i Koreji. Tokom 2021/22. godine, prihodi od prodaje kompanije su porasli za 34% na 1.590 miliona evra, a prilagođeni EBITDA za 48 % na 378 miliona evra. Očekuje se dalji rast prihoda od prodaje i dostizanje 2 milijarde evra u fiskalnoj 2022/23. Na taj način bi se potvrdili srednjoročni izgledi za 2025/26. godinu sa ciljem od 3,5 milijardi evra prihoda od prodaje.

Sa novim R&D centrom za IC supstrate na lokaciji Leoben-Hinterberg u Štajerskoj, u Austriji, AT&S gradi najmoderniji, inovativan centar koji je jedinstven u Evropi i koji će otvoriti 700 visokokvalitetnih, održivih radnih mesta. Najsavremeniji centar za supstrate je pokazatelj napretka, korak napred za Austriju i Evropu kao poslovnih destinacija. Centar poseduje najsavremeniju proizvodnu tehnologiju i moderne prostorije projektovane po najvišim standardima, čime postavlja nove kriterijume kao centar za inovacije za materijale, procese i opremu. Kupci i partneri tu mogu da razvijaju tehnologije zajedno sa kompanijom AT&S i da doprinesu stvaranju novih evropskih lanaca snabdevanja.

Mogućnosti za karijeru i profesionalni razvoj

Uz ukupnu investiciju od 500 miliona evra, novi istraživački centar će imati površinu od 32.000 m2 na tri nivoa. Da bi se postigli ambiciozni ciljevi koji su postavljeni za naredne godine, tim AT&S Leoben će u narednim mesecima biti osnažen sa novih 700 zaposlenih. „Otvaramo stotine novih radnih mesta u Leobenu i time jačamo ekonomiju u Evropi. Naša vrhunska tehnologija i rešenja su nezamenljivi za esencijalne i pouzdane komponente u brojnim digitalnim uređajima i platformama. AT&S tim, sa zaposlenima iz 51 zemlje, omogućava razvoj održivih odgovora na velika pitanja budućnosti, kroz stručnost i posvećenost“, izjavio je Andreas Gerstenmajer, izvršni direktor kompanije AT&S-a, ističući mogućnost zapošljavanja novih zaposlenih iz celog sveta. Novi poslovi su namenjeni ljudima koji su strastveni u tehnologiji i žele da preuzmu zadatke u multinacionalnom i otvorenom okruženju.

Raznovrsnost, izazovi i unosni modeli zarada

Otvaraju se veoma inovativna i raznolika područja za zaposlenje koja prate najviše standarde bezbednosti i zaštite na radu. AT&S nudi sigurne poslove sa fleksibilnim modelima radnog vremena, opsežnim kontinuiranim programima edukacije i obuke, izazovnim mogućnostima razvoja na regionalnom i međunarodnom nivou i najsavremenijom infrastrukturom.
Zainteresovani mogu da se prijave putem sajta kompanije: https://career.ats.net/

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar