Home Promo Banca Intesa i Generali Osiguranje Srbija prvi put zajedno na projektu Italijanski fudbalski kamp za decu

Banca Intesa i Generali Osiguranje Srbija prvi put zajedno na projektu Italijanski fudbalski kamp za decu

by bifadmin

Italijanski fudbalski kamp za decu, koji Banca Intesa, članica Intesa Sanpaolo grupe organizuje u saradnji sa Generali Osiguranjem Srbija, kompanijom Generali Grupe, održaće se od 27. juna do 1. jula u Beogradu, po sedmi put zaredom. Ovaj sportski događaj namenjen je deci od 7 do 14 godina koja će imati jedinstvenu priliku da savladaju veštine i tajne fudbalske igre kroz rad sa najboljim italijanskim trenerima.

U Upravnoj zgradi Banca Intesa u Beogradu, ovu inicijativu su predstavili: NJ.E. Karlo Lo Kašo (H.E. Carlo Lo Cascio), ambasador Republike Italije u Srbiji, Vanja Udovičić, Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Luiđi Fucio, direktor Divizije za rad sa fizičkim licima i upravljanje imovinom u Diviziji internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo, Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, Đanluka Koloči, glavni direktor za korporativni razvoj Generali CEE Holdinga, Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija, Marko Skembri (Marco Schembri), generalni direktor World Camp Srl, italijanske kompanije koja organizuje Kamp, i Andrea Pirlo, legendarni italijanski fudbaler i osvajač Svetskog prvenstva 2006. godine, dok je konferenciju za medije moderirao poznati srpski novinar i sportski komentator Aleksandar Stojanović.

„Inicijative koje smo najavili, potvrđuju posvećenost koju Intesa Sanpaolo Grupa pruža Srbiji, kao i njenu uključenost u lokalnu zajednicu, kako iz ugla primarne uloge koju ima na finansijskom tržištu, tako i u pogledu angažovanja u rešavanju važnih društvenih pitanja.“, izjavio je Luiđi Fuzio, direktor Divizije za rad sa fizičkim licima i upravljanje imovinom u Diviziji internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo. „Aktuelnim poslovnim planom, Grupa je potvrdila da će svoja ulaganja u periodu 2022 – 2025. posvetiti pružanju podrške zajednici i zelenoj tranziciji. Ovakvi projekti imaju specifičan zadatak – da poboljšaju uslove našeg svakodnevnog života i ostave bolji svet budućim generacijama. Shodno tome, duboko smo posvećeni svakom pojedinačnom lokalnom tržištu na kom smo prisutni, uključujući i Srbiju u kojoj smo vodeća banka po tržišnom udelu. Od velike važnosti danas je i naše partnerstvo sa Generali Grupom, nesumnjivo dva vodeća igrača na evropskom tržištu udružuju snage za inicijative koje će imati pozitivan uticaj na društvo, ali i svim našim klijentima, uključujući pojedince, porodice i preduzeća, proširiti mogućnosti za zaštitu kroz različite vidove osiguranja u okviru proizvoda koji će biti uvedeni tokom narednih meseci. ”

„Vodeći se principima svoje matične grupe Intesa Sanpaolo, Banca Intesa, kao lider na tržištu, posvećena je pružanju podrške lokalnoj privredi i građanima, istovremeno pokušavajući da doprinese lokalnoj zajednici u kojoj posluje više od 17 godina. Veoma sam ponosan što sa velikim entuzijazmom radimo na jačanju kulture različitosti i inkluzije kroz podršku deci sa smetnjama u razvoju povodom organizacije sedmog po redu Italijanskog fudbalskog kampa u Srbiji, i prvog u partnerstvu sa kompanijom Generali Osiguranje. Zadovoljstvo mi je i da pozovem mlade da neguju prave vrednosti, sportski duh i marljivost u svemu što rade, ugledajući se na uzore, kao što je Andrea Pirlo.“, rekao je, ovim povodom, Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Đanluka Koloči, glavni direktor za korporativni razvoj Generali CEE Holdinga, naveo je: „Svojim učešćem u Fudbalskom kampu, Generali grupa nastavlja svoju tradiciju i posvećenost pružanju podrške inicijativama koje promovišu kulturu solidarnosti i socijalne inkluzije. Dvostruko smo ponosni što tako jačamo vezu koju imamo sa lokalnom zajednicom kroz programe naše The Human Safety Net fondacije oslobađajući potencijale ljudi i jačamo postojeće partnerstvo sa Intesa Sanpaolo grupom u Srbiji, kao i našu poziciju na tržištu. Naš strateški cilj je da svojim klijentima postanemo doživotni partner tako što ćemo im nuditi proizvode po njihovoj meri i ponosni smo što klijentima Banca Intesa možemo ponuditi fleksibilna rešenja koja odgovaraju potrebama koje se menjaju tokom životnog ciklusa i dodatno zaštititi pojedince, porodice i kompanije.”

„Ponosan sam što podržavamo još jednu inicijativu koja će deci u Srbiji promeniti život. Potpuno sam uveren da sport stvara bolje mlade ljude jer nudi sveobuhvatan okvir za učenje pravih vrednosti i razvijanje različitih veština potrebnih budućim odgovornim građanima. Ovo je još jedan važan korak u našoj saradnji sa Banca Intesa i naš zajednički cilj je da podržimo još više klijenata i lokalnu privredu. Želim da zahvalim Andrei Pirlu na doprinosu ovom važnom događaju.”, rekao je Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija, kompanije Generali Grupe.

„Velika mi je čast što kao gost Beograda imam priliku da najavim veliki i značajni projekat kakav je Italijanski fudbalski kamp, koji talentovanoj deci pruža priliku da razvijaju svoje fudbalske veštine. Drago mi je što uz to imaju šansu da njihov potencijal bude prepoznat od strane vrhunskih fudbalskih stručnjaka, kao i da njihov talenat i trud budu nagrađeni.“, izjavio je Andrea Pirlo, zvanični promoter Kampa, koji je bio uzdanica Juventusa, Milana i Intera, član Kuće slavnih italijanskog fudbala, najbolji asistent i najbolji igrač finala Svetskog prvenstva, koje je 2006. osvojio sa reprezentacijom Italije.

„Želeo bih da se zahvalim Banca Intesa Beograd što je još jednu godinu zaredom omogućila mladim srpskim fudbalerima da svoje talente razvijaju uživajući u nezaboravnim iskustvima. Iako govorimo različitim jezicima, fudbal nas – s koje god strane sveta potičemo – sve okuplja.“, naveo je Marko Skembri, generalni direktor kompanije World Camp International.
I ove godine troje najtalentovanijih polaznika kampa dobiće priliku da posete Italiju i zajedno sa mališanima iz drugih zemalja prisustvuju Danu italijanskog fudbalskog kampa. Druženje mladih fudbalera će kao trodnevni događaj biti upriličen na terenima akademije Coverciano, a odabrani dečaci i devojčice će moći da uživaju ne samo u treninzima, utakmicama, specijalnim kursevima, obilasku Italijanskog muzeja fudbala i utakmici Serije A, već će se i kroz brojne druge zanimljive sadržaje upoznati sa tajnama fudbala, praktičnim savetima i brojnim veštinama koje čine prave fudbalske zvezde.
Kamp će se održati na fudbalskim terenima stadiona FK Voždovac od 27. juna do 1. jula 2022. i obuhvatiće tehnički, fizički i taktički trening. Italijanski fudbalski kamp, koji je javnost prepoznala zbog njegovog edukativnog i zabavnog karaktera, jeste projekat koji okuplja bivše članove italijanske reprezentacije. Ove godine će pet vrhunskih italijanskih trenera raditi sa mladim talentovanim fudbalerima, učeći ih tajnama ovog sporta.

Andrea Pirlo, jedan od najpoznatijih fudbalera Italije, specijalista za asistencije i slobodne udarce i igrač poznat po sposobnosti da pokrije nekoliko ofanzivnih pozicija, osvojio je nagradu za najboljeg italijanskog fudbalera u Seriji A 2012, 2013. i 2014. godine. Šestostruki je osvajač titule prvaka Italije koju je osvajao sa Juventusom i Milanom, sa kojim je osvojio i dve titule Lige šampiona. Karijeru prvotimca u Seriji A započeo je sa samo 16 godina u Breši. Počevši od svoje devetnaeste godine u Interu provodi tri sezone, nakon kojih prelazi u Milan sa kojim osvaja brojne titule tokom prve decenije XXI veka.

Plodonosnu igračku karijeru nastavlja u Juventusu, u kom provodi i prve dane trenerske karijere 2020/2021. Poznat kao jedan od najboljih plejmejkera i dodavača, Pirlo je uz vrhunska razigravanja svojih saigrača bio najbolji izvođač penala i slobodnih udaraca. Pirlo je uz Sinišu Mihajlovića postigao i najveći broj slobodnih udaraca u Seriji A.
Tokom 116 nastupa za reprezentaciju Italije nastupao je na tri evropska i tri svetska prvenstva, a pored titule Svetskog prvaka iz 2006. godine osvojio je i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2004. godine.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar