Home VestiIT i nauka Prsten sa ugrađenim čipom koji može da služi kao novčanik i ključ

Prsten sa ugrađenim čipom koji može da služi kao novčanik i ključ

by bifadmin

Poznate japanske kompanije, Itochu Corp, Mitsubishi UFJ i druge ulažu u pametni prsten sa ugrađenim čipom koji može da služi kao novčanik i ključ

Dok trgovci na malo širom sveta traže načine da potrošačima olakšaju neometanu kupovinu, a da ništa ne dodiruju, kompanije Evering i MTG se klade da će njihov pametni prsten imati odjek kod velikog broja korisnika.

Napravljen od cirkona, ovaj uređaj koji se nosi na prstima, omogućava ljudima da rade stvari kao što su zaključavanje i otključavanje vrata, kao i plaćanje robe u prodavnicama, piše Blumberg.

Everingov prsten podržala je MTG, japanska kompanija za zdravlje i lepotu, koja je prošle godine sklopila ugovor sa Visa Inc. i počela da prodaje prstenje u Japanu, koje košta oko 20.000 jena (158 dolara) po komadu, uključujući porez.

MTG je otkrio da prikupljaju oko milijardu jena od investitora u prijavi hartija od vrednosti. Više desetina investitora učestvuje u finansiranju Everinga, koji bi eventualno mogao da traži javnu kotaciju, ispričali su biznismeni koji su tražili da ne budu identifikovani jer pregovori nisu javni.

Predstavnik MTG-a odbio je da komentariše ovakve navode. Itochu je potvrdio da učestvuje u finansiranju, kao i Daiva House, koja planira da integriše Everingovu tehnologiju u izgradnju stambenih objekata. Portparoli Mitsubishi UFJ i Toppan odbili su da komentarišu.

Prsten

Pandemija kovida učinila je beskontaktna plaćanja mnogo popularnijim načinom kupovine. Evering korisnici mogu da plate robu držeći je preko terminala za plaćanje. Prsten, koji je vodootporan i ne zahteva punjenje, povezan je sa kreditnom karticom, a istoriji plaćanja se može pristupiti putem pametnih telefona.

MTG, koji je izašao u javnost 2018. godine, takođe nudi tzv. Sikpad sistem vežbanja i proizvode za lice. Akcije kompanije porasle su za čak 9,2 odsto na ranom trgovanju početkom ove nedelje.

Jošihito Ohta, predsednik MTG-a, rekao je u prošlogodišnjem intervjuu da je njegov cilj da Evering dostigne tržišnu kapitalizaciju od najmanje 100 milijardi jena.

Izvor 24sedam.rs

Foto Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar