Home VestiEkonomija Avio-kompanija Emirati odbila zahtev aerodroma Hitrou da smanji broj letova

Avio-kompanija Emirati odbila zahtev aerodroma Hitrou da smanji broj letova

by bifadmin

Najveći britanski aerodrom nema dovoljno radnika koji bi mogli da zadovolje potrebe narastajućeg broja putnika, ali kompanija Emirati uprkos tome odbija da smanji broj letova sa njega, tvrdeći da se sve ovo dešava zbog lošeg upravljanja zračnom lukom.

Zbog manjka radne snage londonski aerodrom Hitrou je apelovao na avio-kompanije da prestanu da prodaju karte za putovanja, bar do septembra.

Odmah posle ove vesti stigle su i prve reakcije od strane avio-prevoznika. Iz Emirata su objavili da je ovaj apel „nerazuman i neprihvatljiv“. Poznata avio-kompanija izrazila je negativan stav i o odluci britanskog aerodroma da ograniči broj putnika na 100.000 na dnevnom nivou, rekavši da ona nema utemeljenje u realnosti. Kritikovala je i ponašanje rukovodstva zračne luke koja uprkos tome što uredno naplaćuje takse od putnika ne poštuje svoje obaveze prema njima.

Zbog svega navedenog Emirati će prevoziti putnike po prethodno utvrđenom planu i rasporedu, bez izlaženja u susret zahtevima londonskog aerodroma.

Izvor: BBC

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar