Home Promo FEMTECH za održivost

FEMTECH za održivost

by bifadmin

Udruženje poslovnih žena Srbije je sagledavši potrebu da je neophodno ubrzati digitalizaciju, pokrenulo projekat Promocija korišćenja digitalnih tehnologija koje čine održivim ženska preduzeća – FEMTECH za održivost, koji je finansijski podržao CIPE – Center for International Private Enterprise.

Kovid kriza je dodatno naglasila potrebu da se ubrza digitalizacija, što je podstaklo Udruženje da podrži svoje članice, vlasnice mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i startap ženske firme sa inovacionim potencijalom da usvoje znanja o digitalnoj transformaciji i primene ih u svom poslovanju. Ovim projektom omogućeno je jačanje kapaciteta preduzetnica za digitalnu transformaciju kroz vebinare, podkaste i mentoring pripremu za pičing (za bolji pristup finansijama i umrežavanje ženskih firmi), na taj način im pomažući da pređu na sledeći, viši nivo, kako bi se omogućila njihova održivost i umanjila rodna neravnopravnost preneta iz oflajn i u onlajn okruženje. Bonus za preduzetnice je bilo predavanje o seksualnom uznemiravanju na radu, o tome kako ga prepoznati, koji su oblici i mehanizmi zaštite, kako bi se informisale o merama i koracima u slučaju da se ono pojavi u njihovoj firmi.

U cilju podizanja svesti o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija i razvoju kapaciteta ženskih preduzeća za digitalnu transformaciju, Udruženje je odlučilo da potpuno besplatno omogući svima u Srbiji pristup održanim vebinarima. Kroz vebinare je obrađeno pet konkretnih i korisnih tema, kao što je Promena proizvodnih procesa (ERP sistemi), Marketing i odnos sa kupcima (CRM sistem) i dr. Svi zainteresovani da pogledaju vebinare, mogu se obratiti mejlom Udruženju poslovnih žena Srbije (više informacija na sajtu UPŽ) kako bi dobili parametre za pristup.

U okviru projekta snimljen je i serijal od pet podkasta, Priče o digitalnoj transformaciji FEMTECH za održivost, kroz koji su predstavljene uspešne preduzetnice, kao primeri dobre prakse u oblasti digitalne transformacije. Prvi podkast se premijerno prikazuje danas u 20h na YouTube kanalu Udruženja, a svaki naredni četvrtkom u isto vreme. Podkasti će moći da slušaju i na audio podkast platformama Podcast.rs, Spotify, Deezer, Apple Podcasts i Google Podcasts, a moći će da im se pristupi i preko sajta UPŽ Srbije.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar