Home VestiEkonomija Početna cena Geneks kule smanjena sa 2 na 1,46 milijardi dinara

Početna cena Geneks kule smanjena sa 2 na 1,46 milijardi dinara

by bifadmin

Kako prvi pokušaj prodaje Geneks kule na Novom Beogradu nije uspeo krajem maja, stečajni upravnik doneo je odluku da se pokuša još jednom, s tim što će umesto dve milijarde dinara početna cena za zgradu poznatu kao Zapadna kapija grada biti 1,46 milijardi dinara.

“Početna cena na ovom javnom nadmetanju iznosiće 35 odsto od procenjene vrednosti predmeta prodaje, što je 1,46 milijardi dinara, uz obavezu potencijalnih kupaca na uplatu depozita u visini od 20 odsto procenjene vrednosti što iznosi 834,6 miliona dinara”, navodi se u Obaveštenju o nameri, planu, načinu i rokovima prodaje koje potpisuje stečajni upravnik Generaleksporta Budimir Mrdović.

Javno nadmetanje je zakazano za 26. avgust, u 12 časova, u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Geneks kula je 23. maja ponuđena po početnoj ceni od dve milijarde dinara.

Privredni sud u Beogradu je marta 2017. proglasio bankrot u ovom preduzeću, a kompanija, ondnosno njen stečajni upravnik Budimir Mrdović zatražio je da se proda deo imovine. Radi se o kuli od 14.943 kvadratna metra, koja ima 28 posebnih delova objeka, poslovne prostore i garaže.

Generaleksport je u stečaju od 2015, a u stečaju godinama je i njena kćerka firma ICG. O radnicima obe kompanije Danas je godinama, u više navrata pisao, jer i posle 13 godina od kako su se stekli uslovi da se od prodaje naplati socijalni program i dalje su na “čekanju”.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar