Home VestiPolitika i društvo Turisti u Grčkoj koji se zaraze kovidom 19 neće morati u karantin

Turisti u Grčkoj koji se zaraze kovidom 19 neće morati u karantin

by bifadmin

Novom odlukom koje su grčke vlasti donele ranije ove nedelje utvrđeno je da turisti koji se zaraze kovidom 19 u Grčkoj više neće morati da idu u karantin.

Odlukom o zdravstvenom protokolu Ministarstva turizma, zdravlja i privrede više neće biti karantinskih soba u hotelima. To znači da putnici koji se zaraze virusom neće morati da poštuju pravila samoizolacije dok su u Grčkoj, prenosi ShengenVisaInfo.

Sadašnje pravilo koje zahteva da svi zaraženi virusom ostanu u karantinu u periodu od pet dana, dakle, više neće važiti za putnike.

Napominje se da će, u skladu sa novim protokolima, putnici u Grčkoj moći da biraju da li žele da ostanu u samoizolaciji onoliko dana koliko su rezervisali smeštaj, dok oni koji to ne žele neće ni biti u obavezi.

Osim toga, turisti zaraženi kovidom moći će da pristupe i trajektima, avionima i drugim vidovima prevoza, ali će u tom slučaju morati da nose FFP2 ili KN95 masku za lice sve vreme.

Više zaraženih, ali i više turista

Inače, broj slučajeva zaraze naglo povećao u poslednje četiri nedelje. Podaci Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da je Grčka prijavila 113.373 nova slučaja infekcije i 150 smrtnih slučajeva u poslednjih sedam dana.

Povećanje broja turista koji posećuju Grčku takođe je zabeleženo u istraživanju svetskog tržišta putovanja. Istraživanje je pokazalo da se šest od deset najboljih evropskih destinacija koje su zabeležile najveći porast u odnosu na 2019. godinu nalazi upravo u Grčkoj.

Izvor: Euronews

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar