Home VestiEkonomija Da bi se preduzetnik kvalifikovao u članstvo mreže Tiger 21 mora da ima 20 miliona dolara imovine

Da bi se preduzetnik kvalifikovao u članstvo mreže Tiger 21 mora da ima 20 miliona dolara imovine

by bifadmin

Tiger 21 je mreža 1200 preduzetnika i investitora sa kumulativnim sredstvima od 140 milijardi dolara. Pojedinac mora da ima najmanje 20 miliona dolara likvidne imovine da bi se kvalifikovao za članstvo.

Osnivač i predsednik Tiger 21, Majkl Sonenfeld, rekao je za CNBC da, iako su nekretnine istorijski bila najpopularnija destinacija za novac koji su članovi ulagali, oni sada vide neke nove poslovne prilike na berzama. I to se dešava prvi put otkad ova mreža postoji.

Sonenfeld je rekao da članovi uglavnom nisu fokusirani na odabir akcija, tako da se veliki deo ulaganja kanališe u ETF-ove (fondove kojima se trguje na berzi) i indekse za praćenje, dok je tehnologija među najpopularnijim sektorima. Akcije u vlasništvu pojedinaca ili organizacija u kompaniji koja je na berzi (public equity), sada čine 27% ukupne alokacije sredstava članstva.

Takođe, kako kaže Sonenfeld, članovi Tiger 21 imaju interesovanje i za obnovljive izvore energije, jer „znaju da je ovo možda najveća investiciona tema u ljudskoj istoriji i privlači veliku pažnju“.

Članovi Tiger 21 čuvaju svoje bogatstvo od prodaje svojih firmi i žive od otprilike 2% svoje neto vrednosti, pa stoga koriste gotovinske rezerve da bi podmirili troškove života od oko pet godina, rekao je on. Kratkoročno, članovi koriste svoj veliki novac za traženje poslovnih ’dilova’ i zaštitu od inflacije.

„Oni imaju strah od recesije, a većina naših članova misli da idemo u recesiju. Međutim, ulaganjima u nekretnine, kapitala javnih kompanija i privatnog kapitala, prilično su pouzdani na duži rok“, zaključuje Sonenfeld, osnivač mreže Tiger 21.

Izvor: Bonitet.com

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar