Home VestiEkonomija Jedino „Mona“ zainteresovana za kupovinu objekata „Ivo Lola Ribar sistem“

Jedino „Mona“ zainteresovana za kupovinu objekata „Ivo Lola Ribar sistem“

by bifadmin

Poslovni objekat nekadašnje Fabrike teških alatnih mašina „Ivo Lola Ribar sistem“ stečajni upravnik ponudio je na prodaju za 3,1 milion evra. Jedini ponuđač koji se odazvao na oglas o javnom prikupljanju ponuda je firma „Mona“ doo, registrovana za proizvodnju putnih i ručnih torbi, saračkih proizvoda i kaiševa.

Ovo preduzeće za objekat u beogradskom naselju Železnik, koji u osnovi ima površinu od 2.336 kvadrata, nudi tek nešto više od 140.000 evra, što je – 60 evra po kvadratnom metru. „Mona“ ipak neće automatski postati kupac ovog objekta pošto je ponudila mali iznos, jer svaku kupoprodajnu cenu manju od polovine procenjene vrednosti, mora prethodno da odobri odbor poverilaca firme u stečaju.

Danas je, u organizaciji Centra za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), održana prodaja dela imovine stečajnog dužnika AD „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda, metodom javnog prikupljanja ponuda.
Višenamenski poslovni prostor – restoran u Železniku oglašen je na prodaju za tačno 365.275.606,98 dinara.

Svoju ponudu poslao je samo jedan zainteresovani kupac – firma „Mona“ doo iz Beograda, koja je za ovu imovinu ponudila ravno 16,5 miliona dinara.

„Kako najviša ponuđena cena iznosi manje od 50 odsto procenjene vrednosti predmeta prodaje, ponuda će biti dostavljena odboru poverilaca na odlučivanje“, ističu u ALSU.

Šta se prodaje

Poslovna zgrada „Ivo Lola Ribar sistema“ za koju nije utvrđena delatnost – višenamenski poslovni prostor – restoran u Železniku, kako stoji u oglasu stečajnog upravnika objavljenom početkom avgusta ove godine, u osnovi ima površinu od 2.336 kvadrata, kako je upisano u katastru. Kako se ističe, utvrđeno je da objekat „u prirodi“ ima podrum, prizemlje i sprat, „te je ukupna neto površina objekta 3.894 kvadrata“.

U paketu sa objektom, prodaje se i pokretna imovina ovog stečajnog dužnika, koja nije navedena u oglasu.

Fabrika teških alatnih mašina „Ivo Lola Ribar sistem“ u stečaju je od 28. jula 2015. godine.

U vlasništvu, prema evidenciji ALSU, ima 42 zgrade i objekta, među kojima su i fabrička hala sa upravnom zgradom u Zubinom Potoku, ali i više stanova u beogradskom naselju Sremčica, samački hotel u Železniku…

Izvor: N1
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar