Home VestiEkonomija Fiskalni račun se mora izdati prilikom online prodaje

Fiskalni račun se mora izdati prilikom online prodaje

by bifadmin

Prilikom prodaje robe preko interneta prodavac mora da izdaje fiskalni račun i da kupcu pošalje račun, uz taj proizvod, objavila je Poreska uprava, prenosi Nova ekonomija.

Račun se uz saglasnost kupca može poslati i elektronskim putem.

„Prodaja robe preko interneta je oblik trgovine gde se trguje isto kao i na svakom drugom tržištu. Da bi prodaja preko interneta bila i legalna neophodno je ispoštovati nekoliko zakona među kojima i Zakon o fiskalizaciji sa pratećim propisima. U skladu sa tim propisima, svi oni koji prodaju robu preko interneta na malo imaju obavezu da evidentiraju promet preko fiskalne kase, kao i da izdaju fiskalni račun“, piše na sajtu Poreske uprave.

Naime, delatnost trgovine na malo preko interneta nije izuzeta od obaveza evidentiranja prometa preko nove fiskalne kase.

Da li će za isporuku robe naručene putem interneta biti izdat poseban fiskalni račun zavisi od toga da li je u cenu uračunat i trošak isporuke.

Skoro deset miliona kupovina preko neta samo u prvom kvartalu

Ako je u cenu robe koju kupac plaća uračunat i trošak dostave, to će biti iskazano na jednom fiskalnom računu, objavila je Poreska uprava.

Izvor: Nova ekonomija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar