Home VestiIT i nauka Pametna kolica koje rade „skoro sve“ umesto vas u prodavnici

Pametna kolica koje rade „skoro sve“ umesto vas u prodavnici

by bifadmin

„Budućnost kupovine je stigla“, piše jedan tviteraš

Da li možete da zamislite odlazak u prodavnicu, gde više nećete morati da računate na telefonu koliko vam iznosi roba u kolicima, bez čekanja u redu i jednostavno, bez potrebe da proveravate račun nakon naplate?

E pa, „budućnost kupovine je stigla“, navodi jedan tviteraš, koji je objavio snimak Amazonovih pametnih kolica koji rade „skoro sve“ umesto vas.

Naime, ova kolica imaju senzore koji očitavaju bar-kod proizvoda i automatski izbacuju cenu na malom ekranu sa prednje strane kolica.

Takođe, funkcioniše i kao kasa, pa tako sabira svaki sledeći proizvod sa prethodnim.
Ukoliko se ipak odlučite da nešto ne želite da kupite, više ne morate da zovete prodavca da vam stornira stavku, već jednostavno samo treba da izvadite proizvod iz korpe, a senzor će to razumeti kao „storno“. Ne može jednostavnije, zar ne?

Ono što je dobro, na ovaj način samoposluge će smanjiti broj pokušaja krađe u svojim radnjama, kako ne postoji način da prevarite ova kolica.

I na kraju, kada dođete na kasu, više nema čekanja u redu, kako vam se na prednjoj strani sabira zbir kupljenih stvari, a sve što treba da uradite je da prislonite svoju karticu za plaćanje, a čitač će odraditi ostalo.
Amazon je svoja pametna kolica predstavio u septembru 2020. godine u svojim Fresh prodavnicama, a od leta je trebalo da se prošire i na Whole Foods radnje u Masačusestsu.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar