Home VestiEkonomija Gas od 1. januara trebalo bi da poskupi 11 odsto

Gas od 1. januara trebalo bi da poskupi 11 odsto

by bifadmin

Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, rekao je danas da bi po računici tog preduzeća gas od 1. januara trebalo da poskupi 11 odsto.

„Prema internoj računici Srbijagasa taj energent bi u Srbiji trebalo da poskupi 11 odsto i to bi važilo od 1. januara 2023. godine. To će i dalje biti skoro najniža cena u Evropi koju bi i dalje subvencionisala država“, rekao je Bajatović za televizuju Hepi.

Dodao je da je to poskupljenje potrebno da bi Srbijagas bio likvidan i da bi mogao da dobija kredite, a neophodno je i zbog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom koji će tražiti poskupljenje i gasa i struje.

Bajatović je rekao da povećanje cena struje i gasa neće biti veliko već tako da i onaj ko ima minimalnu zaradu može platiti taj račun i račun za komunalije.

Zalihe gasa koje su do sada obezbeđene u skladištima su, prema njegovim rečima, plaćene zahvaljujući likvidnosti budžeta.

Srbija je, kako je rekao, obezbedila još dve milijarde kubika gasa od Rusije po naftnoj formuli, a 1,2 milijarde iz drugih izvora.

Izvor: Danas
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar