Home VestiEkonomija Mask nagovestio da postoji mogućnost da Tvitter bankrotira

Mask nagovestio da postoji mogućnost da Tvitter bankrotira

by bifadmin

Američki milijarder i novi vlasnik Tvitera Ilon Mask (Elon Musk) nagovestio je da postoji mogućnost da ta kompanija proglasi bankrot.

U prvom obraćanju zaposlenima, Mask je rekao da ne može isključiti bankrot dve sedmice nakon što je preuzeo upravljanje nad kompanijom, prenosi Reuters.

Mask je upozorio da Tvitter neće uspeti da „preživi predstojeći period“, ukoliko ne uspe da poveća prihode od pretplate kako bi nadoknadio pad zarade od oglašavanja.

On je upozorio i da bi kompanija naredne godine mogla izgubiti milijarde dolara, prenose Nezavisne novine.

Mask, koji je pored Tvitera vlasnik kompanije Space X i većinskog paketa akcija u kompaniji Tesla Motors, je u mejlu koji je poslao radnicima naveo da rad od kuće više neće biti dozvoljen i da će se od njih očekivati najmanje 40 sati rada sedmično u kancelariji.

Mask je prošle sedmice rekao da će misija te kompanije biti da postane najtačniji svetski izvor informacija.

– Tviter mora da postane najtačniji izvor informacija na svetu. To je naša misija – napisao je Mask u objavi na Tviteru.

Tvitter je ranije najavio da će zapoćeti naplatu servisa za verifikaciju naloga u visini od 7,99 USD mesečno. Naplata će biti uvedena nakon međuizbora u SAD 8. novembra, objavio je NewYork Times. Uslugu pretplate uključuje dobijanje plave kvačice, koju su do sada imali verifikovani nalozi.

Izvor: Ekapija/Mina

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar