Home Promo Novi generalni direktor Carlsberg Srbija Grupe

Novi generalni direktor Carlsberg Srbija Grupe

by bifadmin

Pavel Erankevich imenovan je za novog generalnog direktora Carlsberg Srbija Grupe. Na ovoj poziciji zamenio je Vladimira Vavu, koji je na tom mestu bio 6 godina.

Pre nego što je postao generalni direktor Carlsberg Srbija Grupe, Pavel Erankevich, bio je na poziciji potpredsednika razvoja komercijalnih i poslovnih operacija Carlsberg grupe za Centralni i Istočni region Evrope. Svoje iskustvo u Carlsbergu započeo je u marketinškom timu Baltika breweries 2006. godine i karijeru je gradio na različitim pozicijama u okviru komercijalnog sektora i razvoja poslovanja u Rusiji, Istočnoj Evropi i izvoznim tržištima. Od januara 2021.

Pavel je bio zadužen za komercijalni sektor i razvoj poslovanja za region centralno istočne Evrope gde je u bliskoj saradnji sa komercijalnim timovima u ovim zemljama radio na razvijanju i jačanju poslovanja. Pod njegovim liderstvom ostvaren je značajan rast premijum brendova (Kronenbourg 1664 Blanc, Somersby, Garage, AFB i Energy segment) i njihovog udela u neto prihodu CEE regiona. Takođe, učestvovao je u implementaciji digitalizacije i smanjivanju kompleksnosti portfolija u zemljama regiona stvarajući time komparativnu prednost Carlsberga i doprinoseći razvoju Sail 27 strategije. Iskustvo i znanje koje Pavel poseduje biće od izuzetnog značaja na putu Carlsberg Srbija Grupe ka novim uspesima.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar