Home VestiEkonomija Priprema se izmene zakona o planiranju i izgradnji i ukidanje naplate konverzije zemljišta

Priprema se izmene zakona o planiranju i izgradnji i ukidanje naplate konverzije zemljišta

by bifadmin

Rešavanje problema građevinske industrije u Srbiji, poput izmene zakona o planiranju i izgradnji i ukidanje naplate konverzije zemljišta, biće u fokusu resornog ministarstva u narednom periodu.

To je rečeno na sastanku ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića sa privrednicima iz više od 40 najvećih domaćih građevinskih kompanija u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Vesić je poručio da će se boriti za građevinsku industriju i da je spreman da čuje sve probleme sa kojima se suočava ta grana prvirede u Srbiji, objavila je PKS.

Ministar je rekao da će, redovno održavati sastanke sa predstavnicima građevinske industrije, uz podršku Udruženja za građevinsku industriju PКS.

„Privreda je izuzetno osetljiva na sve poremećaje koji se dešavaju globalno, građevinska industrija posebno. Poremećaji cena logistike i građevinskih materijala su do te mere uticali na građevinsku industriju, koja je bila motor rasta BDP-a i razvoja, da se sada ona nalazi pred velikim izazovima“, naveo je na sastanku direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar