Home Promo Tim za zapošljavanje talenata kompanije HTEC Group proglašen za najbolji u EMEA regionu

Tim za zapošljavanje talenata kompanije HTEC Group proglašen za najbolji u EMEA regionu

by bifadmin

Protekle nedelje u Atini je održana konferencija globalne asocijacije za ljudske resurse HRO Today na kojoj je tim za zapošljavanje talenata iz HTEC Group izabran za najbolji tim u kategoriji kompanija srednje veličine u EMEA regionu (Talent Acquisition Team of the Year: Mid-Market).

Nagrada je uručena direktoru tima za zapošljavanje talenata u HTEC Group, Predragu Pivarskom, koji je sa kompanijom od osnivanja novosadske kancelarije i čiji tim je najzaslužniji za to što kompanija danas zapošljava preko 2000 najboljih stručnjaka širom regiona.

HTEC Group, globalna kompanija za razvoj tehnologija i digitalnih proizvoda, koja je osnovana u Beogradu 2008. godine, poslednjih par godina privlači pažnju evropske i svetske poslovne javnosti svojim višestrukim rastom i proširenjem na nova tržišta.

Iz kompanije ističu da se na ovo takmičenje nisu sami prijavili, već ih je HRO organizacija iz Sjedinjenih Američkih Država prepoznala kao jednu od najbrže rastućih kompanija u Evropi po broju novozaposlenih i pozvala da učestvuju u njihovom takmičenju. Specifičnost takmičenja se ogleda u činjenici da je ono organizovano sa ciljem da se prepoznaju istinski laureati, na osnovu razlitičitih kriterijuma i kategorija.

Biti prepoznat i nominovan od strane HRO Today predstavlja posebnu privilegiju jer asocijacija nastoji da nagradi isključivo kompanije koje su svojim rezultatima to zaslužile.
“Oni su nama prišli jer su bili impresionirani činjenicom da je kompanija praktično udesetostručila svoj rast, sa oko 200 zaposlenih u 2020. na preko 2.000 u 2022. godini.

Poseban akcenat stavljen je na procese i internu organizaciju koji su omogućili da kompanija raste ovim tempom i zapošljava do 100 iskusnih inženjera razvoja softvera i hardvera mesečno.

Proces ocenjivanja podrazumevao je intervjue sa najboljim svetskim stručnjacima iz domena zapošljavanja talentata. Neverovatno je da smo pobedili u konkurenciji preko 100 najboljih kompanija za region Evrope, Male Azije i Afrike. Zaista sam ponosan na naš tim jer smo svi veoma predano radili što je rezultiralo uspehom i priznanjima na svetskom nivou.” – rekao je Predrag Pivarski, direktor tima za zapošljavanje talenata.

Predrag je takođe pozvan da se pridruži savetodavnom odboru organizacije, te će tako naredne tri godine on biti jedan od ljudi koji će birati i savetovati najbolje kompanije.

Dodatan podatak koji oslikava rast kompanije je činjenica da je HTEC Group u protekle 2,5 godine godine ostvario neverovatnih 44.000 kontakata sa potencijalnim kandidatima u regionu, od kojih je 7500 ušlo u proces zapošljavanja, da bi od toga, njih preko 1500 bilo zaposleno.

Poseban izazov za tim bio je i taj što su pored zapošljavanja za kompaniju, morali da šire i svoj tim koji je sa 9 članova u poslednje dve godine narastao na 58. Trebalo je i sve ove ljude obučiti i pružiti im podršku kako bi usvojili najbolje HTEC prakse. A zatim te iste procese i prakse primeniti pri ekspanziji u novim zemljama Evropske Unije kao što su Rumunija, Mađarska i Poljska.

“Vrlo je kratak period, od samo par godina, u kojem se desio i naš tim i ovaj izuzetan rezulatat. Imali smo sreću da top menadžment kompanije veruje u nas i onda kada mi nismo. Delovalo je da idemo ka ciljevima koji nisu ostvarivi, a zapravo smo svi samo išli u nepoznato i svakome od nas se ovakvo jedinstveno iskustvo dešavalo prvi put. Kada gledam tim koji uči i ostvaruje rezultate, koji kreira procese jer mora da nađe način da podrži biznis koji raste neverovatnom brzinom, to je posebno bogatstvo koje mi daje motivaciju za sve što je tek ispred nas. Bili smo u situaciji da svakim danom i sami sebi postavljamo nove ciljeve i tako uvek budemo samo još bolji.” – objasnila je Jelena Kovač, senior lider za projekte i inicijative u domenu zapošljavanja talenata.

Prema Jeleninim rečima ostvareni uspeh je rezultat timskog, kao i među-timskog rada i podrške. Na primer, više od 200 inženjera podržava rad ovog tima u procesu tehničke selekcije kandidata, dok sa HTEC-ovim top stručnjacima iz Tech Excellence tima konstantno radi na unapređenju procesa zapošljavanja. Treba pomenuti i Career Development tim koji čitavoj kompaniji pruža podršku u vidu profesionalnog usavršavanja i razvoja tzv. “soft skill”-ova. U saradnji sa ovim timom, ove godine je organizovan i prvi internacionalni program plaćenih praksi za buduće inženjere.

Za kraj, iz kompanije poručuju da je ovo tek početak, i da ih uz ovakav tim i energiju čeka još puno uspeha i proboj na svetsko tržište.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar