Home VestiEkonomija U Minhenu otvoren supermarket bez kasa

U Minhenu otvoren supermarket bez kasa

by bifadmin

Uđete u prodavnicu tako što se prijavite preko aplikacije. Sa rafova uzmete šta vam treba i kupovina je gotova – možete da idete. Isplata ide brzo potom, preko mobilnog telefona, pošto su kamere i senzori snimili šta ste stavili u torbu.

Tako je u prvom supermarketu bez kasa u Minhenu koji je otvorilo nemačko trgovinsko preduzeće Rewe. Ovo je, saopštila je firma, njen prvi potpuno autonomni supermarket.

Prethodno je Rewe tehniku isprobao u dve hibridne prodavnice – koje imaju i kase – u Berlinu i Kelnu. I supermarket u Minhenu je u probnoj fazi, pa Reve za sada ne štedi na osoblju.

Radnje bez kasa isprobavaju i drugi maloprodajni lanci, rekao je Frank Horst iz Instituta za istraživanje trgovine (EHI) u Kelnu. Uglavnom je reč o manjim prodavnicama. Pa i Reweov supermarket u Minhenu je na nešto manje od 300 kvadratnih metara. Treba da se vidi, rekao je Horst, kako će se koncept svideti mušterijama.

Prvi kupac u Minhenu je u sredu, na dan otvaranja, bio bavarski ministar privrede Hubert Ajvanger. Raduje se, kaže, što je Rewe odabrao baš Minhen.

“Ako plan uspe, redovi pred kasama će postati prošlost,” rekao je Ajvanger.

Izvor: Investitor.me

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar