Home Promo Bosch dogovorio kupovinu ukupno oko 12 procenata deonica u kompaniji Husqvarna

Bosch dogovorio kupovinu ukupno oko 12 procenata deonica u kompaniji Husqvarna

by bifadmin

Bosch je dogovorio kupovinu deonica u davno osnovanoj švedskoj kompaniji Husqvarna AB. Ta kupovina će povećati učešće kompanije Bosch u ukupnom kapitalu na otprilike 12 procenata. Husqvarna je izlistana na berzi Nasdaq Stockholm. Kupovinom ovih deonica, Bosch namerava da ojača savez dveju kompanija u oblasti baterija. Husqvarna takođe obuhvata povezano društvo Gardena i njegov brend Flymo, a oba su i partneri u alijansi „Power for All” divizije Power Tools kompanije Bosch.

„Našim poslovnim aktivnostima za potrošače robe široke potrošnje pratimo strategiju sistematskog rasta. To uključuje i jačanje postojećih partnerstava kroz učešće u kapitalu. Naša alijansa „Power for All” za punjive baterije, predstavlja priču o uspehu koju želimo da nastavimo”, kaže Kristijan Fišer, zamenik predsednika Upravnog odbora kompanije Robert Bosch GmbH, koji je takođe zadužen za poslovne sektore kompanije Energy and Building Technology i Consumer Goods.

Alijansu „Power for All” osnovali su Power Tools kompanije Bosch i podružnica kompanije Husqvarna, Gardena, za evropsko tržište u leto 2020. godine, i to je jedna od prvih alijansi više brendova u oblasti baterija koja predstavlja proizvode koji se odnose na sve kućne aktivnosti. U alijansi sada učestvuje deset brendova koji obuhvataju oko 100 uređaja, sa ciljem da korisnicima ponude širok, 18-voltni sistem više brendova. Prošle godine je brend Husqvarna ojačao „Alijansu energije za sve” „uradi sam” proizvodima za segment baštovanstva.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar