Home VestiEkonomija I dalje ostaje ista firma da naplaćuje karate u Gradskom prevozu Beograd

I dalje ostaje ista firma da naplaćuje karate u Gradskom prevozu Beograd

by bifadmin

Kentkart će po svoj prilici i dalje naplaćivati karte u javnom prevozu u glavnom gradu Srbije, iako je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavljivao raskid ugovora sa ovom turskom firmom

Naime, JKP Naplata prevozne usluge Beograd oglasilo je pregovarački postupak za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Navedeno preduzeće za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu, navodi se u obaveštenju, „ima potrebu za sprovođenjem javne nabavke eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu, u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva, sa privrednim subjektom Kentkkart southeast Europe doo Beograd“.

Kao razlog za sprovođenje pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva, istaknuto je da „samo navedeni privredni subjekt može da pruži predmetnu uslugu zato što ima sva ekskluzivna prava u smislu održavanja, razvoja i unapređivanja hardvera i softvera u okviru uspostavljenog Sistema za naplatu karata i upravljanja vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu, što je potvrđeno Izjavom o intelektualnoj svojini na softveru i proizvođačkim pravima hardvera, od 20. januara 2023. godine“.

Podsetimo, Kentkart, koji već deceniju napalaćuje karte u beogradskom javnom prevozu (ranije pod imenom Apex solution), dobio je 2021. taj posao na tenderu i za narednih 13 godina, ali je gradonačelnik beograda Aleksandar Šapić u više navrata najavljivao da će ugovor biti raskinut i da će naplatu karata preuzeti Grad.

Izvor: Ekapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar