Home VestiEkonomija Potvrđena namera američkih vlasti da deo imovine oduzete Rusiji predaju Ukrajini

Potvrđena namera američkih vlasti da deo imovine oduzete Rusiji predaju Ukrajini

by bifadmin

Šef radne grupe Ministarstva pravde SAD za otkrivanje i zaplenu ruske imovine koja se našla pod američkim sankcijama Endrju Adams potvrdio je nameru američkih vlasti da deo imovine oduzete Rusiji i njenim građanima predaju Ukrajini.

-U budućnosti nameravamo da započnemo predaju konfiskovane imovine Ukrajini. Želim da naglasim da je ovo relativno nova situacija, rekao je Adams na seminaru na Institutu Hadson.

Međunarodna grupa za blokadu ruske imovine objavila je 29. juna 2022. godine da je za 100 dana rada blokirala imovinu Rusa, koji su se našli pod sankcijama zbog ruske vojne operacije u Ukrajini, u iznosu od preko 30 milijardi dolara. Ministarstvo pravde SAD saopštilo je da namerava da svu zaplenjenu imovinu iskoristi za potrebe Ukrajine.
Kako piše „Gardijan“, Ukrajina lobira kod Generalne skupštine UN da napravi mehanizam koji bi omogućio da se konfiskovana ruska imovina iskoristi kao resurs za dobijanje delimične reparacije od Rusije.

Izvor: Sputnikportal
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Cicka 21. јануар 2023. - 10:54

Oni se i dalje ponasaju ka izvrsni svetski sudija, tu nesto nije normalno. Kako mozes tudju imovinu davati drugima, daj svoju imovinu .

Odgovori

Ostavite komentar