Home VestiEkonomija Branko Babić, kompanija Phi Academy – EY Preduzetnik 2022. godine u Srbiji

Branko Babić, kompanija Phi Academy – EY Preduzetnik 2022. godine u Srbiji

by bifadmin

U Kristalnoj dvorani hotela Hyatt, 23. februara 2023. godine, na tradicionalnoj gala večeri, sinoć je proglašen nosilac priznanja EY Preduzetnik godineTM. Prestižnu nagradu revizorsko-konsultantske kompanije EY (Ernst & Young) odneo je Branko Babić, osnivač i vlasnik kompanije Phi Academy. Nagradu su dodelili predsednik nezavisnog žirija Darko Budeč i Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Ivan Rakić.

Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Stojanu Dangubiću, ispred kompanije Aling Conel u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine, dok je Miloš Kostić ispred kompanije MT-Komex odneo priznanje u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine.

„Samo učešće u ovom programu je zaista velika čast. Izuzetno sam ponosan na to što sam se našao u društvu fantastičnih preduzetnika i što ću predstavljati našu zemlju u Monte Karlu. Ova pobeda neverovatna je motivacija za svaki naredni preduzetnički poduhvat“ izjavio je Branko Babić, osnivač i vlasnik kompanije PhiAcademy i EY Preduzetnik za 2022. godinu.
Kompaniju PhiAcademy osnovao je gospodin Branko Babić 2014. godine. Delatnosti kompanije PhiAcademy su edukacija i obučavanje ljudi za izvođenje tretmana trajne šminke, proizvodnja boja i alata potrebnih za trajno šminkanje, njihova prodaja i distribucija po čitavom svetu putem online platforme. Jedina je kompanija koja svojim poslovanjem obuhvata sve segmente procesa u izvođenju trajne šminke. Ovo je najveća akademija lepote na svetu čije je sedište u Srbiji (Beograd), a posebni dodatni sektori u distribuciji i proizvodnji nalaze se u Austriji, Nemačkoj i Srbiji.

„Program EY Preduzetnik godine već više od jedne decenije okruženju i tržištu predstavlja fantastične kandidate. Naša kompanija već godinama svedoči o neizmernom trudu koji preduzetnici ulažu u razvoj svojih kompanija i u unapređenje lokalnih zajednica u kojima posluju. Preduzetnici su najčešće pioniri u svojim nišama, bez obzira na to da li su primenili novi način poslovanja, nove ideje, nove tehnologije, čime su nezamenljivi deo privrede. Zbog toga sam izuzetno ponosan što ovaj program veliča one koji imaju dalekosežni uticaj na okruženje i sigurno mogu reći – stvaraju magiju. Uveren sam da će i ovogodišnji pobednik parirati preduzetnicima sa svetske scene i da ćemo još jednom pokazati koliko uspešnih kompanija zaista postoji u našoj zemlji.“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik 2022. godine, Branko Babić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, po odluci nezavisnog žirija u finalu za glavnu nagradu su se našli: InMold Plast (Goran i Slobodan Janković i Nevena Nikolić), LE-CO (Lidija Leković), Natura Trade (Milenko i Branislav Božić), Poslovni Sistem Mihajlović (Dejan Mihajlović), Relog Media (Milutin Pećić).

Mobility partner ovogodišnjeg izbora za EY Preduzetnika godine je Star Import, a Raiffeisen banka i ove godine je sponzor gala večeri.

Izbor EY Preduzetnik godine podržan je i od strane Ministarstva Privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija, kao i portala Nova ekonomija

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar