Home VestiPolitika i društvo Mobilne telefone koristi 5,4 milijardi ljudi, a 5,1 milijardi ukupne populacije je onlajn

Mobilne telefone koristi 5,4 milijardi ljudi, a 5,1 milijardi ukupne populacije je onlajn

by bifadmin

U poslednjih godinu dana svet je zabeležio velike promene u digitalnom ponašanju, veće i od onih koje su se dogodile tokom pandemije. Na svetu u ovom trenutku ima 8,01 milijardi ljudi, a više od polovine živi u urbanim područjima, pokazuje najnovije istraživanje „Global didžital riport”

Prema tim podacima, 5,4 milijarde ljudi koristi mobilne telefone, a 5,1 milijardi ili 64,4 odsto ukupne populacije je onlajn. Broj korisnika interneta se u poslednjoj godini povećao za 1,9 odsto , a više je i korisnika društvenih mreža i sada iznosi 4,7 milijardi. Najviše vremena, prema ovom istraživanju na internetu i društvenim mrežama provedu Rumuni – čak 2.32 sata što je za jedan minut duže od svetskog proseka.

Interesantno je da 26 odsto korisnika društvene mreže koristi da bi pronašlo neki proizvod koji želi da kupi. Korisnici interneta generalno provedu 38 odsto vremena upravo na društvenim mrežama. Od svih evropskih zemalja  najmanje to čine Nemci – 1,41 sat, Holanđani 1,39, a korisnici u Austriji i Belgiji 1.34 sata.

Inače kada je reč o vremenu koje provode onlajn Rusi to čine najmanje -28 odsto svog vremena , otprilike kao i korisnici u Belgiji. Razlozi su uglavnom ujednačeni , pa tako najviše njih društvene mreže koristi da bi bilo u kontaktu sa prijateljima(47,1 odsto), dok je na drugom mestu pronalaženje inspiracije za stvari koje treba učiniti i kupiti (27,3 posto). Četvrtina korisnika na ovaj način pronađe te proizvode.

Izvor: Politika/Kamatica

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar