Home VestiEkonomija Nova prilika za startape iz Srbije na investicionom skupu u UAE

Nova prilika za startape iz Srbije na investicionom skupu u UAE

by bifadmin

Startapi iz Srbije i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2023 u UAE, od 8. do 10. maja u Abu Dabiju.

Učešće startapa iz Srbije omogućiće Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd), u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku, koja će i ove godine u UAE okupiti vodeće svetske predstavnike kapitala, investitore i preduzetnike.

Prijave za lokalno AIM Startup 2023 takmičenje, na kome će biti odabrano do 3 startapa iz Srbije za učešće na ovom prestižnom skupu, otvorene su do 20. februara na linku dostupnom na sajtu NTP Beograd. Lokalnom pobedniku biće obezbeđen direktan plasman u globalno finale AIM Startup 2023 takmičenja, dok će preostala dva startapa dobiti priliku da učestvuju u pitch takmičenju i bore se za kvalifikaciju u veliko finale.

Za sve startape The Annual Investment Meeting je odlična prilika da uvećaju globalnu vidljivost, uspostave nove poslovne kontakte, pristupe novim izvorima kapitala i otvore vrata do novih tržišta.

Pravo učešća na lokalnom takmičenju imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, u većinskom srpskom vlasništvu, koje su u dosadašnjem razvoju prikupile finansiranje od najmanje 50.000 EUR i nisu starije od 10 godina. Kriterijumi po kojima će se ocenjivati su: iskustvo i ekspertiza tima, tržište i biznis model, dosadašnji razultati i planovi, pitch deck i značaj učešća na AIM događaju za dalji razvoj startapa.

Više o uslovima učešća i načinu prijave dostupno je na www.ntpark.rs.

Ove godine održava se dvanaesto po redu izdanje AIM-a, a samo prošle godine okupio je predstavnike iz 174 zemlje, više od 400 izlagača i skoro 12.000 posetilaca, među kojima je bilo omogućeno izlaganje i 5 predstavnika našeg startap ekosistema koji su izazvali veliko interesovanje publike i investitora.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar