Home VestiEkonomija Brand Finance proglasio SVB banku za najbrže rastući bankarski brend na svetu!

Brand Finance proglasio SVB banku za najbrže rastući bankarski brend na svetu!

by bifadmin

Britanska konsultantska kompanija Brand Finance, koja sebe predstavlja kao najveću svetsku konsultantsku kompaniju za procenu vrednosti robnih marki, proglasila je SVB banku za najbrže rastući i najperspektivniji bankraski brend na svetu u svom izveštaju „BANKING 500 2023“, objavljenom u februaru ove godine. Po britanskim stručnjacima, SVB je najveća uzdanica američkog bankarstva u trci sa kineskim bankama koje, kako se navodi u izveštaju, gube na popularnosti.

Silicon Valley Bank je najbrže rastući i najperspektivniji bankarski brend na svetu, koji je više nego udvostručio svoju vrednost na 2,8 milijardi američkih dolara.

Ovo ne kažemo mi, već to tvrde skupo plaćeni stručnjaci u britanskoj konsultantskoj kompaniji Brand Finance, koji sebe predstavljaju kao najveću svetsku konsultantsku kompaniju za procenu vrednosti robnih marki.

Kompanija Brand Finance je u februaru ove godine objavila publikaciju „BANKARSTVO 500 2023, Godišnji izveštaj o najvrednijim i najjačim bankarskim brendovima“ („BANKING 500 2023, The annual report on the most valuable and strongest banking brands“), u kojoj predstavlja analize i rang liste najvrednijih bankarskih brendova na svetu. U izveštaju se ističe da kineske banke gube na vrednosti svojih brendova, dok u slučaju američkih banaka ta vrednost raste.

Američka nada

U tom pogledu najperspektivnija je SVB banka, ističe se u izveštaju, čija je robna marka uvećala svoju vrednost za 148%, na 2,8 milijardi američkih dolara.

„To je najbrže  rastuća bankarska robna marka na svetu, čija se vrednost ove godine više nego udvostručila. Banka je specijalizovana za pružanje bankarskih usluga kompanijama rizičnog kapitala za podršku ekosistemu početničkih firmi. U 2021. banka je dovršila spajanje s Boston Private i rebrendirala je u SVB Private. SVB aktivno ulaže u preduzetničke poduhvate, uključujući finteh kompanije, poput Wisea i u nove tehnološke poduhvate koji revolucionarno menjaju zdravstvenu industriju“, objašnjavaju stručnjaci konsultantske kompanije Brand Finance.

Zovite naš tim i mene u bilo koje vreme

Govoreći o pouzdanosti svojih procena, David Haigh, izvršni direktor ove konsultantske kompanije, između ostalog kaže: „Brand Finance je ove godine uložio više nego ikada ranije sve svoje resurse u istraživanje i razumevanje na koji način kupci vide robne marke širom sveta. Naša istraživanja se sprovode širom sveta i raspolažemo najvećom bazom podataka na svetu o trenutnim i istorijskim vrednostima robnih marki“.

Izvršni direktor Brand Finance na kraju svog uvodnika poručuje sledeće: „Izveštaj koji čitate zasniva se na ovom opsežnom izvornom istraživanju, a rezultati predstavljaju katalizator za dalje razgovore. Ako želite pomoć u izgradnji jače robne marke ili ako želite da bolje razumete vrednost svoje robne marke, kontaktirajte Brand Finance, naš tim i mene u bilo koje vreme. Radujem se razgovoru i tome što ćemo vam pomoći da izgradite profitabilniju budućnosti za vaš brend“.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar