Home VestiEkonomija Kako će kolaps Silicon Valley Bank uticati na kriptovalute?

Kako će kolaps Silicon Valley Bank uticati na kriptovalute?

by bifadmin

Kolaps Silicon Valley Bank mogao bi se odraziti povoljno na određene kriptovalute, a posebno na bitkoin, tvrde kripto-analitičari, međutim ipak treba biti oprezan jer su kriptovalute već poslednjih godinu dana veoma nestabilne.

Oni podsećaju na “kiparsku krizu” iz 2013. posle koje je porasla popularnost kriptovaluta jer su se pokazale kao nezavisne od bankarskog sistema i svih rizika sa kojima se oni suočavaju. Ipak, kako upozoravaju američki mediji, ni tržište kriptovaluta nije imuno na krize, što smo mogli primetiti u prethodnom periodu.

Posle vesti o kolapsu Silicon Valley Bank, među čijim klijentima je veoma bio zastupljen tehnološki sektor, vrednost kriptovaluta zaista jeste porasla – samo bitkoin je juče skočio preko10 odsto. Međutim, treba imati u vidu da su regulatori države Njujork u subotu zatvorili i Signature Bank koja je poznata kao veliki zajmodavac u kripto-industriji, kako bi sprečili intenziviranje bankarske krize.

Zanimljivo je da iako su ove banke bile otvorenije prema kripto i venture capital projektima njihov kolaps se za sada nije negativno odrazio na njihovu vrednost. Međutim, iako vrednost kriptovaluta raste, kompanije i startapi koji posluju na kripto-tržištu suočiće se sa raznim izazovima, počev od onog kako ubuduće doći do finansiranja.

Izvor: CNBC

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar