Home Promo Dr. Oetker je kompanija koja neguje tradiciju i prati potrebe savremenog čoveka

Dr. Oetker je kompanija koja neguje tradiciju i prati potrebe savremenog čoveka

by bifadmin

Kompanija Dr. Oetker je novinarima predstavila novi proizvod Palenta Brzo i Lako, i svi prisutni su imali priliku da vide kako ona nastaje u proizvodnom procesu. Goste je pozdravio generalni direktor Sanjin Laganin i podsetio na istorijat Dr. Oetker kompanije u našoj zemlji.

2001. godine dolazi do osnivanja Dr. Oetker Srbija, kao odeljenja za marketing, prodaju i distribuciju. Nakon nekoliko godina došlo je do akvizicije slatkog asortimana Centroproizvoda, do tada lidera na lokalnom tržištu. 2016. godine je otvorena fabrika sa proizvodnjom u Šimanovcima, i na toj adresi se nalazi i danas.

Kompanija konstantno ulaže u opremu, nabavku potrebnih mašina da bi proizvodni kapaciteti bili dovoljni za rad u dve smene, bez rada u trećoj smeni i bez rada vikendom. U kompaniji Dr. Oetker veliku pažnju poklanjaju zdravlju i bezbednosti svojih zaposlenih kojih je u Šimanovcima skoro 200, balansu poslovnog i privatnog života, i ponosni su na izuzetno dobre uslove rada.

„Iza naše kompanije je više od 130 godina poslovanja. Negujemo tradiciju, porodične vrednosti i toplinu domaće kuhinje, ali istovremeno i pratimo potrebe savremenog čoveka. Drago nam je što potrošači već godinama ukazuju poverenje u visok kvalitet naših proizvoda. Neizmerno nas raduje što smo neizostavni saveznik u pripremi poslastica, ali i što zajedno sa našim potrošačima kreiramo nove navike i ukus doma. Potrošači u Srbiji sve više traže proizvode koji se pripremaju brzo i lako jer im oni omogućavaju vreme za uživanje u današnjem sve užurbanijem životu. Sve ovo smo imali na umu prilikom osmišljanja, planiranja i lansiranja Palente Brzo i Lako“, rekao je Sanjin Laganin, generalni direktor kompanije Dr. Oetker u Srbiji.

Dr. Oetker u Srbiji u ponudi trenutno ima preko 150 proizvoda, i neprestano se radi na daljim inovacijama i uvođenju novih proizvoda koji prate savremene trendove. Deo asortimana su tradicionalni dodaci za kolače (poput dobro poznatih praška za pecivo, vanilin šećera, proizvoda za dekoraciju, omiljenih pudinga), proizvodi poput Natural Vibes linije koju čine proizvodi bez dodatog šećera, ovsene kaše, Vitalis musliji, smrznute pizze koje veoma dobro odgovaraju na ubrzani tempo života i potrebe potrošača.

Zahvaljujući inovaciji tima u kompaniji Dr. Oetker, možemo da uživamo u Palenti Brzo i Lako, za samo minut, bez kuvanja. Napravljena je od kukuruznog griza najvišeg kvaliteta, dostupna u dva ukusa: klasični i sa sirom (sa Stare Planine). Bez hemijskih procesa i dodatih aditiva, Palenta Brzo i Lako se za znatno kraće vreme priprema zahvaljujući prethodnoj toplotnoj i mehaničkoj obradi.

Sir se dobija postupkom liofilizacije, sušenjem sirovine iz smrznutog stanja, što doprinosi očuvanju hranljivih materija.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar