Home VestiEkonomija Iznajmljivanje vila na dan sve unosniji biznis u Srbiji

Iznajmljivanje vila na dan sve unosniji biznis u Srbiji

by bifadmin

Nove generacije Srba više ne žele da svoje bitne događaje u životu, poput momačke i devojačke večeri i svadbe proslavljaju u zagušljivim restoranima i klubovima, sa znojavim zvanicama u kolu i parčetom hladnog pečenja u tanjiru, piše Ekapija.

Oglasi prepuni luksuznih vila koje se izdaju na dan upravo radi ovakvih i sličnih proslava, pokazuju da su i kod nas, baš kao na Zapadu, sve popularnija slavlja u iznajmljenim kućama sa bazenima.

Vile su uglavnom moderne, čistih linija i sa minimalističkim enterijerom i eksterijerom, što bi Amerikanci rekli „u contemporary stilu“, i mahom deluju kao da su sa razglednica iz nekog američkog predgrađa.

Obavezne stavke u ovakvim vilama koje se najčešće nalaze na periferijama ili planinama su bazen, po mogućstvu i zatvoreni ako je hladno, luksuzni enterijer, obezbeđen ketering, pogled na reku ili grad u daljini i pet friendly vlasnici.
Odabrano društvo (minus baba-tetke i daleka tazbina koju vidimo tad i nikad više), a koje je voljno da potegne van grada zarad privatnosti i luksuza, u vilama na dan očekuje „uljudno“ venčanje sa belim stolnjacima koji se njišu na vetru, poput onih u holivudskim filmovima, ili pak lude žurke kraj bazena uoči najvažnijeg dana u životu.

U paketu sa iznajmljivanjem vile dobija se i mogućnost noćenja u sobama ili apartmanima, da gosti mogu da prespavaju kako ne bi morali podnapiti i umorni da voze kućama posle slavlja.

Pritom, ova varijanta često „izađe“ i jeftinije od svadbe u restoranu, u kojima sada, bar u onim ekskluzivnijim, u prestonici, mladenci moraju da izdvoje i 50 EUR po stolici.

Iznajmljivanje vila na dan od 180 pa do 1000 EUR

Naime, kako su za eKapiju rekli na portalu Weekendica, koja se između ostalog bavi i posredovanjem u iznamljivanju luksuznih kuća za proslave, vila na dan sa bazenom može da se najmi za najmanje 180, pa i do 1.000 EUR, u zavisnosti od lokacije, veličine i opremljenosti.

Naravno, ukoliko klijent želi i celokupnu organizaciju slavlja, uključujući i hranu i piće, cena raste proprocionalno željama.

U Weekendici potvrđuju da proslave u ovakvim vilama preuzimaju primat na tržištu usluga organizacije slavlja i ističu da su upravo vile sa bazenom „broj 1“ kada je reč o tražnji, pogotovo u letnjem periodu.

– Uglavnom se traže vile u predgrađima Beograda i Novog Sada, a najpopularnija i lokacija sa najviše takvih nekretnina u ponudi je Fruška Gora, ali i Avala i Kosmaj, Barajevo, Lisović… – navode u Weekendici i dodaju da jedna vila u špicu sezone bude rezervisana i do 20 dana mesečno.

Sve više se namenski grade vile za proslave

Mnogi se rešavaju da u luksuznim vilama oprepljenim za tu namenu proslave i dečje rođendane, što se opet više isplati nego slavlje u skupim igraonicama koje sluđenim roditeljima uzimaju 500 EUR za „ol inkluziv“ varijantu sa ićem i pićem, za samo dva sata slavlja u proseku.

Najzad, vile na dan koriste se, kako nam kažu u Weekendici, i za korporativne proslave većih kompanija. Tako je moguće iznajmiti ovakvu jednu nekretninu za, na primer, koktel zabave ili tim bildinge kompanija koje brinu o dobrobiti svojih zaposlenih.

Vile namenjene za iznajmljivanje zarad različitih vrsta proslava čak se i namenski grade za prodaju, jer je očigledno prepoznata ideja za dobar biznis koji donosi lepu zaradu.

Na obroncima Fruške Gore, u Vrdniku, upravo niče jedna takva površine 470 m2. Kako se navodi u oglasu, nekretnina je osmišljena kao prostor za razne događaje kao što su tim bilding i devojačke i momačke večeri, i nudi potpunu privatnost sa pogledom na Frušku Goru. Kada, kako su nam rekli u Art nekretninama koje su posrednik u prodaji, bude završena ove godine, nudiće gostima apartmane sa sopstvenim kupatilima, salon sa šankom, spa odeljak sa đakuzijem i bazen u dvorištu. Kuća se prodaje za 927.000 EUR.

I nije jedina, ovakvih urbanih vila sa bazenom u izgradnji ima još u okolini Novog Sada, i mnogi se odlučuju upravo da ih iznajmljuju za organizaciju proslava, rekli su za eKapiju u Art nekretninama.

Izvor: Ekapija
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar