Home Promo EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

by bifadmin

Program za podsticaj zelene trgovine (Green TFP) Evropske banke za obnovu i razvoj nagradio je Eurobank Direktnu priznanjem u kategoriji finansiranje zelene trgovine za 2022. godinu.

Priznanje Eurobank Direktnoj uručeno je za podsticaj prometa održivih materijala nosioca sertifikata FSC-a i kontinuiranu podršku prelasku na zelenu ekonomiju na Godišnjem skupu i biznis forumu Evropske banke za obnovu i razvoj 2023. u Samarkandu.

“Ovogodišnja nagrada je još jedna potvrda podrške Eurobank Direktne održivoj ekonomiji baziranoj na razvoju zelenih tehnologija. Kao učesnici Programa za podsticanje zelene trgovine Evropske banke za obnovu i razvoj, ponosni smo što je Eurobank Direktna prepoznata kao banka koja osnažuje srpsku privredu i unapređuje međunarodnu trgovinu u skladu sa tranzicijom ka održivoj ekonomiji”, izjavio je Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne ovim povodom.

Eurobank Direktna obezbeđuje svojim klijentima olakšice u trgovini zelenim tehnologijama i održivim materijalima, a EBRD nagrada za podsticaj zelene trgovine po prvi put je uručena jednoj banci na našem tržištu ove godine i predstavlja potvrdu posvećenosti inicijativama protiv globalne klimatske krize.

Zeleni program za podsticanje trgovine (Green TFP) pokrenut je 2016. godine kako bi se podsticale investicije koje poboljšavaju održivost i doprinose ekologiji u ekonomijama u kojima EBRD ulaže.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar