Home Promo Zamenom prozora i odgovarajućim rešenjima za zaštitu od toplote, potrošnja energije se može smanjiti

Zamenom prozora i odgovarajućim rešenjima za zaštitu od toplote, potrošnja energije se može smanjiti

by bifadmin

Bez obzira da li pokušavate da smanjite svoj ugljenični otisak i budete svesniji u pogledu korišćenja energije ili jednostavno želite da preživite vrućinu tokom vrelih letnjih meseci, različita rešenja mogu vam pasti na pamet kako bi vaš dom bio hladniji.

Sve dok birate pravi način, možete efikasno da smanjite toplotu u svom domu, a da se ne znojite smišljajući rešenja koja su ili beskorisna ili potpuno opasna.

Kako temperatura raste napolju i toplota u našem domu sve više ometa spavanje, rad ili svakodnevno funkcionisanje, ljudi smišljaju najkreativnija rešenja za hlađenje svog doma. Pretražujući internet, možda ćete pronaći savete „uradi sam“ uključujući kocke leda, hladne sprejeve za lice i telo i vlažne peškire i dok možda neki od njih u teoriji zvuče sjajno, primena može da se završi stvaranjem vlage u stanu, rastom buđi, povećanim računima, pokvarenom elektronikom i ne preterano smanjenoj temperaturi na termometru.

U praksi se pokazalo da je najbolje sprečiti pregrevanje kako bi vaš dom ostao prijatno rashlađen. Sugestija da zatvaranje svih prozora sprečava ulazak vrućeg letnjeg vazduha nije dovoljna, dok provetravanje u ranim jutarnjim satima i tokom hladnih noćnih sati mogu pomoći da se prostorija osveži. Tokom dana, sprečavanje sunčevih zraka da uđu u dom može biti pametna ideja, ali to može biti teži zadatak nego što se na prvi pogled čini.

Blokiranje ili kontrola toplote koja ulazi u vaš dom može biti koristan način da se smanji toplota i napravi primetna promena u komforu vašeg životnog prostora. VELUX spoljne mrežice smanjuju prodor toplih sunčevih zraka i održavaju ugodnu temperature u potkrovlju čak i tokom vrelih letnjih dana.

Prozirna mrežica čuva pogled i propušta svetlost. S druge strane, spoljašnje roletne mogu takođe smanjiti toplotu koja ulazi kroz prozore. I spoljne mrežice i spoljašnje roletne pružaju privatnost i zaštitu od direktne sunčeve svetlosti, mrežice se lako postavljaju i možete ih namestiti za nekoliko minuta, tako da je njihovo postavljanje gotovo lakše nego osmišljavanje nekih manje efikasnih, kućnih metoda.

Dakle, ukoliko odlučite da uradite nešto da sprečite pregrevanje u svom domu, odaberite sigurna i efikasna rešenja i uverite se da će vaš dom biti prijatnije mesto, nego što je to slučaj sa eksperimentima i savetima “uradi sam”.

Ukoliko to nije dovoljno, već tražite način da unesete i prirodu u svoj dom, onda su VELUX Nature Collection unutrašnje roletne savršeno rešenje za vas. Ove roletne ne samo da pružaju kontrolu svetlosti, već su i napravljene prvenstveno od recikliranih materijala, što rezultira 50% manjom emisijom ugljen-dioksida u poređenju sa drugim kolekcijama. Kolekcija Nature inspirisana je mirom i spokojem prirode, omogućavajući vam da svoj enterijer ukrasite mirnim i blagim nijansama.

Dostupne u 8 novih boja, uključujući 4 opcije za blokiranje svetlosti i 4 prozirne opcije, možete odabrati nivo svetlosti koji najbolje odgovara vašim potrebama i kontrolisati količinu dnevne svetlosti koja ulazi u vaš dom po vašem ukusu. Uz jednostavnu ugradnju i nesmetan rad, VELUX Nature Collection roletne su prirodan izbor za više udobnosti i održivosti u vašem domu.

 

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar