Home VestiIT i nauka Uticaj rasta interesovanja za veštačku inteligenciju: Vredost akcija kompanije NVIDIA porasla za 25%

Uticaj rasta interesovanja za veštačku inteligenciju: Vredost akcija kompanije NVIDIA porasla za 25%

by bifadmin

Najveći američki dizajner čipova i lider na polju procesora za sisteme bazirane na veštačkoj inteligenciji, NVIDIA, objavio je kvartalne rezultate iznad očekivanja i značajno podigao poslovne izglede za aktuelno tromesečje što je dovelo do snažnog rasta akcija ove kompanije.

NVIDIA je u fiskalnom prvom kvartalu zabeležila pad prihoda od 13,3 odsto na 7,19 milijardi dolara, što je bilo mnogo bolje od očekivanih 6,52 milijarde dolara.

Segment Data centra zabeležio je rast prihoda od 14 odsto na 4,28 milijardi dolara, značajno iznad očekivanja od 3,9 milijardi dolara. Kompanija je saopštila da je ova ekpanzija vođena tražnjom za grafičkim procesorima koji se koriste za aplikacije zasnovane na veštačkoj inteligenciji poput OpenAI i ChatGPT.

Gaming je zabeležio pad prihoda od 38 odsto na 2,24 milijarde dolara, ali je ostvaren oporavak od 22 odsto u odnosu na prethodni kvartal i ova realizacija je bila iznad očekivanja od 1,98 milijardi dolara.

Prihod iz segmenta Profesionalne vizualizacije prepolovio se na 295 miliona dolara, ali je takođe bio jači u odnosu na prethodni kvartal za 31 odsto.

Auto segment je registrovao rast prihoda od 114 odsto na 296 miliona dolara, što je bilo neznatno preko nivoa prethodnog kvartala.

Izvor: Momentum

Foto: Ncolas Arnold, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar