Home VestiEkonomija Ilon Mask zaposlio u svojoj kompaniji najmlađeg inženjera koji ima svega 14 godina

Ilon Mask zaposlio u svojoj kompaniji najmlađeg inženjera koji ima svega 14 godina

by bifadmin

 Postoji konvencionalni način razmišljanja da propuštam detinjstvo, ali ne mislim da je to istina – kaže ovaj mladi genije

Najnoviji regrut u Spejs Iks-u (SpaceX) je softverski inženjer Kairan Kvazi, koji ima samo 14 godina.

On je u četvrtak u postu na LinkedIn-u rekao: „Pridružiću se najkul kompaniji na planeti, kao softverski inženjer u Starlink inženjerskom timu. Jedna od retkih kompanija koja moje godine nije koristila kao proizvoljnu i zastarelu paradigmu za zrelost i sposobnost“.

Inače, ovaj posao „iz snova“ za mladog genija došao je neposredno posle diplomiranja na inženjerskoj školi Univerziteta Santa Klara, tako da Kuazi sada planira da se iz Kalifornije preseli u Vašington, piše Biznis Insajder.

Nakon što je vrlo rano otkrivena njegova neverovatna inteligencija, ali i činjenica da mu škola nije bila „dovoljno izazovna“ već u trećem razredu (sa 9 godina), roditelji su mu pomogli da se upiše na koledž u Kaliforniji.

Kvazi se već sa 11 godina prebacio na Univerzitet Santa Klara da studira računarstvo i inženjering, a još pre toga je sticao iskustvo kroz stažiranje, kao saradnik za istraživanje veštačke inteligencije u Intel Labs-u.

Prošle godine, Kairan Kvazi je proveo četiri meseca kao pripravnik za mašinsko učenje u firmi Blekbrd (Blackbird). Prema pisanju BI, takođe je pomogao u dizajniranju „programa statističkog učenja za otkrivanje anomalija“, napravljenog tako da označi ako je sadržaj društvenih medija izmanipulisan.

– Postoji konvencionalni način razmišljanja da propuštam detinjstvo, ali ne mislim da je to istina. Mislim, da tako razmišljam, sada bih bio na nivou srednje škole – iskren je ovaj mladi radnik Spejs Iks-a.

Izvor:Telegraf Biznis
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar