Home VestiEkonomija Šta se menja sa računima Infostana od 1. jula

Šta se menja sa računima Infostana od 1. jula

by bifadmin

Promena u načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji Beograda koju je danas birokratskim rečnikom najavila gradska uprava, izazvala je nedoumicu u javnosti – šta se, u stvari, menja od 1. jula sa računima Infostana.

Skupština Grada Beograda je, naime, na sednici održanoj 13. aprila izmenila Odluku o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda.

Prema tim izmenama, kako je saopštio Infostan, ovo javno komunalno preduzeće od 1. jula „nema pravni osnov za pokrivanje troškova naplate naknade komunalnih usluga na osnovu jedinstvene uplatnice“.

„Naknadu će naplaćivati pružaoci platnih usluga pri prijemu uplata, u skladu sa svojom tarifom naknada za usluge fizičkim licima“, saopšteno je iz Infostana.

Ovo, u suštini, znači da će od sledećeg meseca žitelji Beograda morati da plaćaju naknadu na šalterima pošte i banaka prilikom namirivanja mesečnih računa za Infostan.

U prevodu – nema više plaćanja mesečnih komunalija bez provizije na šalterima.

„Građani su do sada plaćali račune Infostana bez provizije u pošti, bankama, jer je Grad to subvencionisao, tojest plaćao umesto građana. Sada je to ukinuto, pa građani Beograda nemaju više povlašćeni tretman“, kaže za portal N1 Dejan Gavrilović, predsednik organizacije potrošača Efektiva.

Tarifa će, kaže, zavisiti od banke u kojoj se račun plaća.

„Formalno, potrošači ovom odlukom nisu oštećeni, samo su izgubili privilegiju koju su imali“, pojašnjava Gavrilović.

Izvor:N1
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar