Home Promo Metaling i PANTHEON – poverenje kao ključ uspeha

Metaling i PANTHEON – poverenje kao ključ uspeha

by bifadmin

Opšte je poznato da je za uspešno poslovanje potrebno kvalitetno ERP rešenje, koje će pomoći u praćenju, ali i unapređenju biznisa.

O kvalitetu nekog rešenja najbolje govore njegovi korisnici, a ovoga puta smo razgovarali o softveru PANTHEON, koji kreiraju programeri i konsultanti iz softverske kuće Datalab.

Naš sagovornik je bila Anđela Slavko- vić iz kompanije Metaling iz Beograda.

Da li nam možete nešto više reći o kompaniji Metaling, procesima koji se u njoj odvijaju kao i o zaposlenima?

Metaling doo je trgovina na veliko metalnom robom, pod kojom podrazu- mevamo profile i limove. Možemo reći i da je Metaling jedna od vodećih kom- panija u Srbiji na polju crne metalurgije. Ima veliki obrt robe od samog ulaza, do izlaza robe pa je samim tim i broj dokumenata i podataka koji se obrade u jednom danu veoma veliki. Naravno taj broj je neuporedivo veći kada pričamo o mesečnom i godišnjem nivou. Što se tiče zaposlenih, kompanija u ovom trenutku ima 70 zaposlenih sa tendenci- jom rasta u narednom periodu.

Kako ste se odlučili za uvođenje PANTHEON ERP rešenja i kako su se odvijali procesi pre toga?

Zbog velikog obima poslovanja i cirkulacije velikog broja dokumenata i podataka, bio je potreban adekvatan softver koji bi i računovodstveno i robno u potpunosti odgovarao našim potreba- ma. Postojali su izvesni izazovi vezani za izveštavanje i tačnost informacija, kao i za praćenje svih procesa u kompaniji. Iz- bor je pao na PANTHEON zbog njihovog iskustva i velikog broja klijenata iz naše industrije.

Mnoge kompanije se (s pravom) pla- še implementacija, postoji bojazan da će sve predugo trajati i usporiti poslovne procese u preduzeću, pa zato često ustuknu kada treba da do- nesu odluku o uvođenju ili promeni softvera. Kakvo je bilo vaše iskustvo? Tok implementacije je možda trajao duže u odnosu na druge korisnike jer smo velika kompanija sa izuzetno velikim brojem prijema i izdavanja robe u toku dana, a samim tim i pratećih dokumenata. Ali u to smo ušli spremni i dobro pripremljeni, sa oformljenom grupom za implementaciju. Pravi izazov je bio uvezati sve poslovne procese u celinu koja će kao takva funkcionisati ispravno u skladu sa potrebama ruko- vodstva.

Kako je taj izazov rešen?

Veoma je bitno obaviti sve pripremne radnje pre početka implementacije. Ali, u suštini, većina problema je bila rešena kada smo uspostavili ispravne procese u programu, uz strogo poštovane pro- cedure i načine rada u PANTHEON-u. Ovo se sve odvijalo uz pomoć i kontrolu konsultanata za podršku iz Datalaba.

Kakav je vaš ukupan utisak o saradnji s Datalabom? Kako ste zadovoljni rešenjem i celokupnom podrškom?

Zadovoljni smo saradnjom sa Data- labom, prvenstveno u procesu imple- mentacije – jer dok traje implementacija obično i bude više pitanja i problema i tu smo uvek nailazili na odličan odziv. Danas je već lakše, kada su svi proce- si uspostavljeni, Metaling nema toliko česte upite za konsultante iz Datalaba. Uspešno smo prebrodili i sve nove iza- zove koje su donele zakonske izmene eFakture, ePDV, fiskalizacija itd… Zajed- no sa Datalabom kao našim partnerom idemo napred i razvijamo se.

U svakom slučaju, dajemo sve prepo- ruke za program PANTHEON koji u svim segmentima pomaže ispravno praćenje funkcionisanja poslovanja jedne kom- panije.

Kada kažemo PANTHEON, na šta prvo pomislite?

Prvo što pomislimo kada je PANTHE- ON u pitanju su izveštaji. Veoma nam je važno i dragoceno to što je PANTHEON program koji u mnogo čemu pomaže da se analitički sagleda poslovanje jed- ne uspešne firme i u odnosu na to do- nesu pravovremene i adekvatne odluke i planovi.

O PANTHEON ERP REŠENJU:

PANTHEON rešenje se razvija već više od 25 godina, a na tržištu Srbije je prisut- no od 2002. posredstvom firme Datalab.

Danas PANTHEON ima preko 80.000 korisnika u 7 zemalja Adriatik regije (preko 16.000 u Srbiji). PANTHEON integriše sve važne poslovne procese i događaje u kompanijama i to: računovodstvo, knjigovodstvo, skladište, maloprodaje i vele- prodaje, servis i proizvodnju. Pravu snagu PANTHEON-a čini preko 30 partnerskih preduzeća i 130 stručnih konsultanata koji sa Datalabom rade razvoj, imple- mentaciju, obuku i podršku za brojne korisnike.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar