Home VestiIT i nauka I Meta pušta u rad aplikaciju koja bi mogla da parira Tviteru

I Meta pušta u rad aplikaciju koja bi mogla da parira Tviteru

by bifadmin

Kompanija Meta, u čijem vlasništvu je Fejsbuk, najavila je da će u četvrtak lansirati aplikaciju sličnu Tviteru.

Da podsetimo, društvena mreža Tviter imala je nekoliko problema sa funkcionisanjem otkad ju je preuzeo Ilon Mask. U cilju povećanja profitabilnosti kompanije, novi vlasnik Tvitera prvo je uveo “plave bedževe” za koje se plaća pretplata, a potom je nametnuo i privremeno ograničenje pregleda tvitova za one koji nisu platili za ovu oznaku. Takođe je najavio da će se i Tvitdek plaćati. Ovo je razljutilo mnoge korisnike Tvitera koji su do sada imali neograničen i besplatan pristup sadržajima.

U međuvremenu je njegov rival Mark Cukerberg radio na mreži koja bi trebalo da bude konkurent Tviteru. Ona će se zvani Treds (Threads) i za početak će biti dostupna korisnicima Eplovih aplikacija. Naravno, biće besplatna i neće imati ograničenja za korisnike poput onih koja ima Tviter.

U poslednjih nekoliko dana, više društvenih mreža sličnih Tviteru zabeležilo je značajan priliv korisnika, pa se Cukerberg nada da će to biti slučaj i sa njegovom najnovijom. Posebno zato što će ova aplikacija biti povezana sa Instagramom, koji je takođe u vlasništvu Mete, pa će u startu imati pristup milionima potencijalnih korisnika.

Izvor: BBC

Foto: Florian Schmetz, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar