Home VestiEkonomija PKS napravila preduzeće za „upravljanje nekretninama za naknadu“

PKS napravila preduzeće za „upravljanje nekretninama za naknadu“

by bifadmin

Privredna komora Srbije (PKS) osnovala je pre dva dana preduzeće „Razvojni paviljon Srbije“. Preduzeće će se baviti upravljanjem poslovnim prostorom koje PKS iznajmljuje privredi.

„Delatnost Razvojnog paviljona Srbije biće usmerena na optimizaciju i unutrašnju reorganizaciju poslovnog prostora koji PKS stavlja na raspolaganje privredi“, piše u pisanom odgovoru PKS Novoj ekonomiji.

Preduzeće je registrovano za „upravljanje nekretninama za naknadu“ što potvrđuje da će se baviti organizacijom iznajmljivanja poslovnog prostora PKS.

PKS, na pitanje Nove ekonomije, negira da je osnivanje ovog preduzeće u vezi sa organizacijom specijalizovane EXPO izložbe u Beogradu 2027. godine.

Preduzeće je osnovano 4. jula, u apsolutnom je vlasništvu PKS. Ima dva direktora, Miloša Jelića i Ivana Mitrovića i uplaćen osnovni kapital od 100.000 dinara.

Na kraju 2022. godine PKS je imao investicione nekretnine vredne 3,7 milijardi dinara (31,6 miliona evra) i građevinske objekte u vrednosti od 1,6 milijardi dinara (13,9 miliona evra).

Izvor: Nova ekonomija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar