Home Promo Pokrenuta akademija Rise posvećena razvoju mladih lekara

Pokrenuta akademija Rise posvećena razvoju mladih lekara

by bifadmin

Jedinstvena edukativna akademija Rise, čiji je cilj osnaživanje mladih lekara veštinama koje su ključne za uspešan rad u savremenom zdravstvenom sistemu pokrenuta je danas.Inovativna edukativna akademija za mlade talente u oblasti medicine RISE dizajnirana je na osnovu potreba mladih lekara i fokusirana je na tri ključne oblasti: nauku, razvoj liderskih veština i razumevanje digitalnog upravljanja u zdravstvu, pružajući mladim lekarima priliku da steknu širok spektar znanja i veština koje će im pomoći da se uspešno nose sa izazovima savremene medicinske prakse 21. veka.

27 lekara iz Srbije i Crne Gore tokom 18 meseci imaće priliku da učestvuju u interaktivnim sesijama, radionicama i diskusijama sa stručnjacima iz oblasti karcinoma dojke, neurologije, karcinoma pluća, oftalmologije i hematologije.

Učesnici će stvoriti temeljne veštine koje su potrebne kako bi postali uspešni lideri i efikasni korisnici digitalnih alatki u svojoj svakodnevnoj medicinskoj praksi.

¬U današnjem brzom i dinamičnom svetu, medicina se kontinuirano razvija i donosi nove izazove, ali i izvanredne mogućnosti. Da bi zdravstveni radnici bili spremni za budućnost medicine, neophodno je da usavršavaju ne samo medicinsko znanje, već i širi set veština koje će ih učiniti uspešnim liderima i stručnjacima – izjavila je generalna direktorka kompanije Roche za Srbiju Ana Govedarica.

RISE akademija je rezultat naše želje da ne samo pružimo podršku mladim lekarima, već i da ih osnažimo da postanu lideri koji će oblikovati budućnost medicinske prakse. Lideri koji će razumeti i integrisati digitalne tehnologije koje se konstantno razvijaju i koje će postaviti nove, više standarde u našoj profesiji. Digitalna transformacija otvara nove horizonte i treba da težimo da budemo korak ispred – ističe Govedarica.
Mentorstvo je takođe ključni deo ove inicijative. Iskusni stručnjaci će deliti svoja znanja i iskustva pružajući podršku i usmerenje koje će biti neprocenjivo u daljem profesionalnom razvoju. Prvi modul Rise akademije zvanično počinje 1. septembra 2023.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar