Home Promo Veliko priznanje za Udruženje poslovnih konsultanata Srbije

Veliko priznanje za Udruženje poslovnih konsultanata Srbije

by bifadmin

Odlukom Borda direktora Međunarodnog veća poslovnih konsultanata (ICMCI https://www.cmc-global.org/content/board-members) sa sedištem u Cirihu, Aleksandra Hristov predsednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih konsultanata Srbije (UPKS https://upks.org.rs/ ), jednoglasno je imenovana za članicu Borda direktora ove organizacije koja okuplja najistaknutija udruženja poslovnih konsultanata širom sveta.

„Veliko je priznanje za Srbiju, članove našeg Udruženja i za mene lično, što sam postala članica Borda direktora jedne prestižne međunarodne organizacije poput ICMCI. Moja zaduženja će biti strategija komunikacije i marketinga i javno zagovaranje. Zahvaljujući imenovanju biću u prilici da omogućim većem broju naših članova da postanu prisutniji na međunarodnoj sceni, preko ove organizacije koja okuplja udruženja poslovnih konsultanata iz oko 50 zemalja sveta, sa ciljem podizanja standarda i kriterijuma profesije poslovnog konsultanta. Kao i radu u Srbiji i sa nove pozicije u ICMCI uvek ću insistirati da se poslovi konsaltinga obavljaju po najvišim etičkim standardima i profesionalnim integritetom“, kaže Hristov.

Aleksandra Hristov je pravnica sa pravosudnim ispitom i međunarodno sertifikovani poslovna konsultantkinja (CMC). Uspešno je završila obuku za trenera po standardima ICMCI, kao i ISO 20700 za menadžment konsalting. Završila je Program za više menadžere u Vladi na Harvard univerzitetu u Bostonu, USA.

U Udruženju poslovnih konsultanata Srbije je od osnivanja 2009. godine.
U oblasti komunikacija je više od 30 godina. Aleksandra je 12 godina radila kao novinarka i urednica u nezavisnih medijima tokom devedesetih. Nakon formiranja Vlade Zorana Đinđića, bila je na mestu šefice kabineta ministra prosvete i sporta i direktorke Centra za strateške komunikacije Vlade.

Od 2003. savetuje top menadžment vodećih firmi, organizacija, Vlade, institucija i projekata o načinu kreiranja i sprovođenja organizacionih, poslovnih i projektnih ciljeva. Od 2007. godine vlasnica je i direktorka konsultantske kuće za strateške komunikacije „Hristov consulting“ d.o.o koja u svom portfoliju ima EU, USAID projekte, EBRD BAS i institucije i kompanije iz zemlje i regiona. „Hristov consulting“ je jedina konsultantska kuća u Srbiji sertifikovana za strategije, komunikacije i edukacije u toj oblasti. Aleksandra je bila savetnica za komunikacije i krizni PR institucijama, ministarstvima i kompanijama kao što su Siemens, Mineco, SAT-TRAKT, Milenijum osiguranje, UNIQA osiguranje, British Airways, OMV, Nuklearni objekti Srbije, Javnobeležnička komora Srbije, IK Eduka, Multipartner sistem, Metinvest SMC. Trener je u oblasti strategije komunikacija, upravljanje promenama, javni poslovi i lobiranje, stakeholderi. Uspešno je završila obuku za lobiranje i medijaciju u Republici Srbiji.

Međunarodno veće poslovnih konsultanata (ICMCI), inače, dodeljuje i CMC sertifikate koji su jedini međunarodno priznati brend namenjen individualnim poslovnim savetnicima. CMC se dodeljuje onim poslovnim konsultantima koji zadovoljavaju najviše kriterijume kompetencija i stručnosti u savetovanju menadžmenta kao i privrženost etičkom kodeksu profesije. Udruženje poslovnih konsultanata Srbije je prepoznato kao punopravni partner ove međunarodne organizacije u Srbiji od 2019. godine. UPKS je jedina organizacija koja ima ovlašćenje da poslovnim konsultantima izdaje CMC sertifikat u Republici Srbiji po međunarodnim standardima.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar