Home VestiIT i nauka Od 1.oktobra Majkrosoft počinje da napaćuje platformu Tims

Od 1.oktobra Majkrosoft počinje da napaćuje platformu Tims

by bifadmin

Od 1. oktobra ove godine, korisnici Majkrosoft (Microsoft) 365 paketa više neće imati mogućnost besplatnog korišćenja platforme za video konferencije Tims (Teams).

Kompanija Majkrosoft je saopštila da će ovu uslugu razdvojiti od „365“ paketa kako bi „ublažila zabrinutost Evropske unije protiv monopola“, preneo je CNBC.

Majkrosoft će svoj paket prodavati po sniženoj ceni od 24 evra, odnosno 26 dolara po godini, za region EU, Švajcarsku, Lihtenštajn, Island i Norvešku.

Oni koji već koriste paket sa Timsom mogu da izaberu da ostanu pri paketu ili da nastave bez ove aplikacije za video konferencije.

Program Tims koji je do sada bio u Majkrosoftovom paketu zajedno sa Vordom (Word) i Ekselom (Excel), debitovo je 2017. godine među korisnicima i olakšao tekstualnu i video komunikaciju na random mestu tokom pandemije virusa korona.

Majkrosoft je u martu ove godine saopštio da namerava da uvede novu verziju Timsa koja će biti dvostruko brža od prethodne.

Regulatori Evropske unije su u julu otvorili antimonopolsku istragu o Majkrosoftovom povezivanju Timsa sa drugim proizvodima koji se nalaze u paketu i naveli zabrinutost za konkurenciju ove kompanije.

Izvor: Nova ekonomija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar