Home Promo Održana konferencija PULSE360

Održana konferencija PULSE360

by bifadmin

PULSE360: The Complete View of Cybersecurity Excellence, konferencija PULSEC Grupe, okupila je više od 300 cybersecurity stručnjaka i predstavnika poslovne zajednice, upoznajući ih sa trendovima, regulativama i najnaprednijim tehnološkim rešenjima.

Centralni deo konferencije bila su predavanja posvećena ključnim aspektima cyber bezbednosti. Učesnici su birali između dva glavna tematska segmenta. Prvi segment – PROTECTION360 bio je fokusiran na vodeća tehnološka rešenja i načine njihove primene, dok je drugi, SOC360, bio posvećen elementima i svakodnevnim operacijama savremenog bezbednosno-operativnog centra (uključujući pronalaženje pretnji, neprekidno nadgledanje, odgovor na incidente i druge relevantne teme). „Razvoj tehnologije unapređuje poslovne procese, ali isto tako donosi pregršt izazova.

Napadi postaju sve sofisticiraniji, meta su i veliki poslovni sistemi, i male kompanije, i javna preduzeća. Jedan od najefikasnijih načina da se predupredi šteta do koje može dovesti cyber napad jeste postojanje Security Оperation Centra (SOC), bezbednosno-informativnog centra koji kontinuirano prati i analizira stanje bezbednosti, uočavajući mogućnosti za njeno poboljšanje.

Organizacija internog SOC-a nije opcija za veliki deo kompanija, obzirom da formiranje jednog ovakvog tima zahteva izdašne materijalne resurse i velikim tim stručnjaka sa potrebnim kvalifikacijama koje je jako teško naći na tržištu. Zato mnoge kompaniju ostvaruju saradnju sa spoljnim saradnicima, odlučujući se za njihove SOC as-a-Service (SOCaaS) ponude”, istakao je Petar Bajović, jedan od predavača u okviru SOC360 segmenta, i menadžer bezbednosno-operativnog centra PULSOC.

Konferenciju je, razgovorom o aktivnostima Republike Srbije u oblasti informacione bezbednosti, otvorio državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević, koji je ovom prilikom naglasio da je u prethodnom periodu fokus Ministarstva bio na unapređenju legislativnog i institucionalnog okvira u oblasti informacione bezbednosti, te da je izrađen Nacrt zakona o informacionoj bezbednosti, koji definiše IKT sisteme od posebnog značaja u javnom i privatnom sektoru i propisuje mere koje je potrebno sprovesti u cilju zaštite sistema, a predložena je i izmena i unapređenja institucionalnog okvira. Pored rada na legislativnom polju, u poslednje vreme Ministarstvo je podržalo više aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svesti i kapaciteta u oblasti informacione bezbednosti u našoj zemlji.

Veliku pažnju učesnika privukao je i panel Kako do bolje cyber bezbednosti kroz sinergiju javnog i privatnog sektora? tokom koga su svoja iskustva preneli Vladimir Lučić, direktor kompanije Telekom Srbija; Danilo Savić, direktor Data Cloud Technology centra, Jelena Zelenović Matone, CISO u Evropskoj investicionoj banci; Nebojša Bjelotomić, generalni direktor Inicijative Digitalna Srbija i Vladimir Popović, Managing Director kompanije Ingram Micro.

PULSEC Grupa predstavlja sistem kompanija specijalizovanih za implementaciju naprednih cybersecurity rešenja i usluge u oblasti cyber bezbednosti. Čine je kompanije PULSEC i PULSOC, koje zahvaljujući prisustvu u zemljama Zapadnog Balkana i EU svoje usluge pružaju širokom spektru klijenata na različitim tržišta. Kompanija PULSEC vrši security analize i procene, na osnovu kojih kreira i implementira cybersecurity strategiju i rešenja, dok bezbednosno-operativni centar PULSOC 24/7, 365 dana u godini nadgleda sistem, vrši detekciju i odgovara na potencijalne pretnje po cyber bezbednost svojih klijenata i to sve georedundantno – iz Beograda, Banja Luke i Beča.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar