Home Promo Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

by bifadmin

Jubilarna godina zaokružena je konsolidovanim prometom od 1,3 milijarde evra i dvocifrenim rastom prihoda od na svim tržištima. Pažnja kompanije usmerena je na nova partnerstva, doslednu primenu ESG standarda, dalji razvoj intermodalnog transporta, i strateški razvoj distribucije farmaceutskih proizvoda.

„Nelt Grupa obezbeđuje konkurentsku prednost svojim partnerima adekvatno odgovarajući na tržišne i globalne izazove, čime kreiramo prostor za konstantan rast i razvoj. Kroz implementaciju strategije Accelerate 2025 usmereni smo na digitalnu transformaciju u poslovanju, razvoj naših kolega, održiv biznis i odgovoran odnos prema zajednicama u kojima poslujemo, “ izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Digitalizacija je strateški prioritet poslovanja kompanije, sa ciljem veće efikasnosti, optimizacije i simplifikacije procesa. Investicije u obradu i analitiku podataka, automatizaciju operacija, nova softverska rešenja obeležile su prethodni period i putokaz su daljeg razvoja kompanije.

Nastavljajući tranziciju ka održivom poslovanju u skladu sa ESG standardima, Nelt Grupa trenutno proizvodi 6.5 MW struje iz održivih izvora u Srbiji i Severnoj Makedoniji, sa planom povećanja za dodatnih 11 MW, koji uključuju i Crnu Goru.

„U fokusu za 2024. godinu su nam implementacija regionalne strategije razvoja Nelt Pharmaceuticals divizije, i tu imamo odličnu polaznu tačku kroz ugovor sa kompanijom Kenvue za 6 tržišta. Pored toga, nedavno smo u Kruševcu otvorili drugi intermodalni terminal koji će predstavljati značajan dodatak logističkoj infrastrukturi regiona. Naš postojeći intermodalni terminal u Beogradu već je prepoznat je kao važan logistički hab Zapadnog Balkana.“ naveo je Darko Lukić, izvršni potpredsednik Nelt grupe.

U 2023. godini Nelt je uložio pet miliona evra u dodatne zarade i povećao broj zaposlenih za 265 novih koleginica i kolega.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar