Home VestiEkonomija Gde u Evropi možete kupiti najjeftiniji stan

Gde u Evropi možete kupiti najjeftiniji stan

by bifadmin

Ukoliko planirate da kupite nekretninu u nekom od evropskih gradova, postoje podaci o njihovim cenama. Evo u kojim gradovima Evrope treba izdvojiti najviše novca za stan, za neke stanove cena ide i do 13.000 evra po kvadratu.

U Minhenu, jednom od najpopularnijih gradova u Nemačkoj, kupci su za stan u novogradnji prošle godine morali da plate u proseku 10.500 evra po kvadratu, dok je u francuskoj prestonici Parizu, jednom od najromantičnijih gradova, sa 13.000 evra bio skuplji.

Nešto jeftiniji su London, Oslo i Frankfurt, gde prosečna cena kvadrata iznosi 8.400 evra. U Amsterdamu, gradu koji je sve popularnija destinacija za život, kvadratni metar bio je 7.600 evra, a u Kopenhagenu 7.300 evra.

U Hamburgu, gradu koji je šesti po veličini u Evropskoj uniji, kupci su plaćali 6.900 evra, a u Berlinu za 400 evra manje, odnosno 6.500 za kvadrat stambenog prostora.

Sa druge strane, Bugarska je zemlja koja privlači sve veći broj stranih investitora i kupaca nekretnina zbog svoje pristupačnosti, lepote prirode i raznovrsnih mogućnosti. Zato su u bugarskim gradovima Varna i Burgas najpovoljnije nekretnine, gde je novi stan u proseku mogao da se kupi za 900 evra po kvadratu.

Izvor:Kurir
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar