Home VestiEkonomija Nova analiza pokazala da je voda kojom su se građani Hrvatske trovali – ispravna

Nova analiza pokazala da je voda kojom su se građani Hrvatske trovali – ispravna

by bifadmin

Slučaj sporne vode koja je prodrmala tržište Hrvatske je zatvoren, jer su najnovije analize pokazale da je proizvod zdravstveno ispravan.

„Jedna od najvećih prehrambenih afera”, kako su hrvatski mediji nedavno nazvali slučaj trovanja „Koka-Kolinom” vodom sa ukusom borovnice i nara, na kraju je samo moguća sabotaža ili greška i izolovan slučaj. To osim ministra zdravlja Vilija Beroša niko zvanično nije rekao, ali posle najnovijeg saopštenja „Koka-Kole HBC Hrvatska” ispada da je tako. Kompanija je saopštila da je i poslednja analiza državnog inspektorata pokazala da je sa serijom povučenih proizvoda sve u redu i da nisu pronađene nikakve nepravilnosti.

Iz „Koka-Kole” su saopštili da će i dalje biti spremni da sarađuju s nadležnima tokom istrage slučaja u Rijeci. Drama koja se dešavala osam dana, da podsetimo, ukazivala je da su voda sa ukusom, a onda i gazirani napitak kontaminirani. Za napitak je ubrzo demantovano, ali je broj prijavljenih slučajeva koji su se javljali zbog problema posle konzumiranja ove vode ukazivao da problem postoji. Usledio je i izveštaj fabrike u Austriji koja puni spornu vodu i ispostavilo se da je sve u redu s navedenom serijom vode „romerkvele” sa ukusom.

Proizvod je ubrzo i povučen s tržišta, ali su ga trgovci ekspresno vratili na police ubeđujući kupce da je sve u redu. Iako je državni inspektorat naložio trgovcima da efikasno i tačno obaveste kupce o razlozima povlčenja, činilo se da oni to još nisu ni stigli da urade, a već je došlo novo obaveštenje da su proizvodi ipak ispravni.

Izvor: Politika

Foto: ColiN00B, PIxabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar