Home Vesti Deset najboljih filmova koji su izašli na Netfliksu 2023. godine

Deset najboljih filmova koji su izašli na Netfliksu 2023. godine

by bifadmin

Striming platforma Netfliks poznata je po produkciji sopstvenih filmova različitih žanrova, od kojih su neki ostvarili odličan uspeh kod publike i kritičara.

Zato su na portalu ScreenRant izdvojili deset najboljih filmova koji su izašli na Netfliksu 2023. godine, prenosi Index.hr.

Fair Play

Psihološki triler Fair Play prati mladi par, Emili Mejers i Luka Edmundsa, koji kao analitičari rade u jednoj od najprofitabilnijih kompanija koja se bavi investicionim fondovima. Luk i Emili su srećno vereni i skrivaju vezu od kolega na poslu, no njihov ceo odnos se menja kada saznaju da je Emili dobila unapređenje kojem se nadao Luk.

El Conde

El Conde je čileanska crna komedija koja zloglasnog diktatora Augusta Pinočea prikazuje, ni manje ni više, nego kao 250-godišnjeg vampira koji želi da umre. Mešavina jezivog horora i crne komedije ovaj film čine vrlo zabavnim, a jaka glumačka postava i kreativna premisa mu pomažu da bude jedan od najoriginalnijih Netflixovih filmova ove godine, piše ScreenRant.

Nyad

Film Nyad prikazuje istinitu priču o Diani Njad (Anet Bening) koja je od Kube do Key Westa na Floridi plivala bez zaštitnog kaveza za morske pse. Ovo je inspirativan film s puno uzbudljivih scena i snažne glumačke postave, uključujući Džudi Foster. No film sadrži nekoliko fiktivnih situacija koje su kod nekih gledalaca izazvale negativne reakcije.

Rustin

Biografska drama priča neverovatnu istinitu priču o tome kako je Bajard Rustin (Kolman Domingo), aktivista za građanska prava i prava homoseksualaca, uspeo da organizuje poznati Marš na Vašington 1963. godine. Rustinov kraj je inspirativan i izazovan, a Domingova izvedba u ulozi Rustina nezaboravna, prenosi ScreenRant.

The Killer

The Killer je akcioni triler koji prati profesionalnog ubicu poznatog samo kao Ubica (Majkl Fasbender). Ubica se upušta u međunarodnu osvetu nakon što se vrati s propalog posla i pronađe svoju teško povređenu djevojku koju su povredile druge ubice. Kako piše ScreenRant, The Killeru možda nedostaju naracija i „dubina“ likova, ali to nadoknađuje uzbudljivim akcionim scenama.

Nimona

Nimona je animirani fantastični avanturistički film temeljen na istoimenom grafičkom romanu ND Stivensona iz 2015. godine. Priča prati Nimonu (Kloe Grejs Moretz) koju zajednica ne prihvata zbog njenih neobičnih sposobnosti. Film Nimona kombinacija je avanture, komedije i drame koja je nadopunjena impresivnom animacijom i zabavnim scenarijem.

You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah

Humoristična drama You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah prikazuje klasičnu priču o odrastanju dve najbolje prijateljice koje planiraju svoju bar micvu dok se takmiče za pažnju popularnog dečaka iz škole. Zabavnu glumačku ekipu čine Adam Sendler, cela njegova porodica i Luis Guzmán.

Maestro

Maestro je biografska drama o američkom dirigentu, Leonardu Bernstajnu (Bredli Kuper), i njegovom odnosu sa suprugom Felicijom Montealegre (Keri Maligan). Leonardov i Felicijin brak zamršen je zbog njegove zavisnosti od droga i aferama s raznim muškarcima, ali par se pomirio pre Felicijine smrti od raka pluća 1978. godine. Maestro je dirljiv film vođen snažnim glumačkim izvedbama Kupera i Maligan, a Kuperova režija vrlo je zadivljujuća, piše ScreenRant.

They Cloned Tyrone

Naučno-fantastična komedija prati grupu dilera koji su otkrili da vlada klonira ljude. Ovaj film pravi je primer inteligentne kombinacije komedije i misterija kako bi se stvorio uverljiv film s jedinstvenim vizualnim stilom. U njemu glume Džejmi Foks, Džon Bojega i Tejona Paris.

May December

U drami May December glumica Elizabet, koju tumači Natali Portman, proučava kontroverznu Grasiju, koju tumači Džulijan Mur. Grasija se udala za muškarca s kojim je započela vezu kada je on imao samo 13 godina, dok je ona imala 36. Ovaj film podstaknuće gledaoce na razmišljanje, a zbog neverovatne glume glumica gotovo da nećete skrenuti pogled s ekrana, prenosi Index.

Izvor: Ekapija
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar