Home Promo „ONA GOVORI“ u Pozorištu lutaka „Pinokio“

„ONA GOVORI“ u Pozorištu lutaka „Pinokio“

by bifadmin

„Ona govori“ je autorski pozorišni projekat glumice i lutkarke Zorane Milošaković i dramaturga Ane Janković koji istražuje mogućnosti neverbalne komunikacije u lutkarskoj dramaturgiji i animaciji i predstavlja istraživački i umetnički poduhvat lutkarskog scenskog izraza koji se bavi temom traume od različitih vidova nasilja nad ženom. Lutka kao moćno izražajno sredstvo ovde može da dopre do srži gledaočevog isksutva i predstavlja medijum jedne priče kroz koju još niko nije sasvim prošao, a svi imamo deo nje u sebi.

Žena trpi različite vidove nasilja milenijumima, o nekima se priča, neka se podrazumevaju, neka su sasvim nevidljiva čak i žrtvama. Traume, ostaju zauvek deo ženskih tela i duša. To nasilje u razmnim oblicima se često toliko podrzumeva da i kada želimo da iskažemo šta se desilo, kako se osećamo, koliko je nešto bolno, gubimo igru pre nego što smo i pokušali. Reči su tu nemoćne. Nemoćni smo da govorimo o tome, a kamo li da izađemo iz traume.

Zato „Ona govori“ kroz pokret, dah, neverbalnu vokalizaciju kako bi se izreklo neizrecivo. Upustite se sa nama u avanturu i saznajte šta je sa druge strane traume, ćutanja i straha.

Saradnici na ovom pozorišnom projektu su i Boris Čakširan (svetski renomirani koreograf, stručnjak za scenski pokret, reditelj i kostimograf), Saša Latinović (profesor lutkarstva i scenskog govora, glumac, animator i reditelj), Aleksandra Jakovljević (advokat) i Dragana Ivanović (psihoterapeut, stručnjak za telesnu i EMDR terapiju). Oni učestvuju u samom performansu a nakon odigrane predstve u atmosferi intimne tribine na samoj sceni publika će moći da razgovara sa saradnicima i autorima.

Projekat su podržali Gradski sekretarijat za kulturu , Pozorište lutaka „Pinokio“ i Udruženje dramskih umetnika Srbije.
Ulaz je slobodan. Mesto i vreme događaja: Pozorište lutaka „Pinokio“, 11. 12. 2023. u 18 časova

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar