Home Promo Yettel objavio Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu: Mreža postala 100% zelena

Yettel objavio Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu: Mreža postala 100% zelena

by bifadmin

U 2022. godini, Yettel je postao prva mobilna mreža u Srbiji koja koristi isključivo energiju iz obnovljivih izvora, za šta ima potvrdu nadležnih institucija Republike Srbije. Takođe, 29 od 131 Yettel prodavnica koristi električnu energiju iz obnovljivih izvora. Kroz uslugu Eco Bonus, u ime Yettel korisnika prikupljeno je i reciklirano 9.627 kg papira/kartona i 20.130 kg plastike, objavljeno je u Izveštaju o održivom poslovanju za 2022. godinu.

Više od 64 odsto individualnih korisnika opredelilo se za opciju elektronskog računa, što je doprinelo da se u teoriji sačuva više od 7.000 stabala.

Do kraja 2022, u okviru programa reciklaže, sakupljeno je i predato na reciklažu više od 420 hiljada uređaja, dok je na kraju 2023, taj broj gotovo 600 hiljada.

U 2022, žene su činile 59% zaposlenih u Yettelu, a one se nalaze i na 29% pozicija u izvršnom menadžmentu. Na poslovima u oblasti tehnologije, radilo je 70 žena na različitim nivoima, od juniorskih do menadžerskih.

Postavljanjem trećeg 3D modela murala za slepe i slabovide osobe u Beogradu zatvoren je projekat „Umetnost u prolazu“. Cilj ovog projekta, koji su 2021. godine započeli Street Art Belgrade i Yettel fondacija, bio je da na inovativan način približi uličnu umetnost slepim i slabovidim osobama kroz postavljanje modela urađenih 3D tehnologijom. Treći mural za koji je urađen 3D model oslikali su umetnici Jana i Hope i nosi simboličan naziv ,,Ljubav i Nada”. Mural je oslikan 2018. godine uz podršku dece iz „Svratišta“.

Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu pripremljen je u skladu sa međunarodno priznatim okvirom za nefinansijsko izveštavanje koji je kreiran od strane Globalne inicijative za izveštavanje (GRI) 2021. Izveštaj sadrži, između ostalog, informacije o usklađenosti kompanije Yettel sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (SDGs) i odražava Protokol za smanjenje emisije gasova koji stvaraju efekat staklene bašte, obračun izveštavanje o emisijama iz „Scope“ 1, 2 i 3.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar