Home VestiPolitika i društvo Časopis ,,National Geographic„, kao i njihovo online izdanje ugašen u Srbiji

Časopis ,,National Geographic„, kao i njihovo online izdanje ugašen u Srbiji

by bifadmin

Časopis ,,National Geographic„, kao i njihovo online izdanje nakon više decenija rada ugasio se početkom januara 2024. godine i u Srbiji posle Hrvatske, a kao razlog gašenja se navodi gubitak licence.

Ivana Dukčević, koja je u proteklih nekoliko godina objavljivala svoje putopise i fotografije u ,,National Geographic Srbija” rekla je da osim časopisa, nema više ni online izdanja, te su srpsko, i hrvatsko izdanje, ostali bez licence.

Dukčević je za ,,Nezavisne“ ispričala da je saradnju sa NGM započela nakon nekoliko godina postojanja magazina u Srbiji, kada su u nekoliko navrata objavljene njene fotografije. U toku poslednjih pet godina, na njihovom portalu su objavljena 73 njena putopisa s fotografijama.

,,Nadam se da je ovo samo privremeno rešenje, i da će neko u Srbiji, poželeti da plati licencu za kvalitet dug više od veka“, rekla je ona.

Tačno pre godinu dana o gašenju hrvatskog izdanja ovog magazina oglasila se ,,Adria Medi Zagreb“.

,,Poštovani pretplatnici National Geographica, hvala vam na poverenju koje ste nam pružali tokom svakog meseca vaše pretplate na časopis National Geographic Hrvatska. Ovim putem obaveštavamo vas da časopis neće više izlaziti. National Geographic Hrvatska mnogima je bio inspiracija. I vama. I nama. Zajedno smo putovali svetom i hvala jpš jednom od srca na divnom druženju“, naveli su.

Legendardni mesečnik sa žutim okvirom koji obrađuje teme iz oblasti kulture i nauke, geografije, istorije i umetnosti, izašao je 22. septembra 1888. u Sjedinjenim Američkim Državama. Prvi broj na srpskom jeziku izašao je pre 17 godina, u novembru 2006. godine.

Izvor: Nezavisne

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar