Home Vesti Ovih 5 zemalja će biti najbrže rastuće turističke destinacije u 2024.

Ovih 5 zemalja će biti najbrže rastuće turističke destinacije u 2024.

by bifadmin

Nova godina je novo i uzbudljivo poglavlje za sve putnike. To je novi početak i možemo početi sa željama o neotkrivenim destinacijama na koje bi nas pasoši mogli odvesti.

Ali, kada biste morali da izaberete mesta za koja mislite da će biti najtoplije destinacije u 2024. godini, gde biste pošli? Negde u Evropi? Azija? Možda čak i Afrika?

Da ne bi nagađali, SEO stručnjak agencije SALT.agency analizirao je ogromnu količinu podataka o obimu internet pretraživanja kako bi napravio vlastito predviđanje za koje zemlje veruje da će najviše rasti 2024. godine.

Najboljih 5 iz ove studije svakako je dovoljno da pobude apetit svakog znatiželjnog putnika i evo koje su to destinacije:

Tunis

Sa sunčanom mediteranskom obalom, jedinstvenom i fascinantnom kulturom i relativno niskim cenama – nije ni čudo što raste interesovanje za sjevernoafričku državu Tunis.

Prekrasna odmarališta na plaži u zalivu Hamamet u Tunisu, Sidi Bou Said i Djerba su relativno neotkrivena u poređenju sa drugim popularnim mediteranskim destinacijama i kao takva su mirnija i nešto jeftinija.

Proleće je odlično vreme za posetu, s manje vrućim vremenom, ali i sa dalje puno sunca koje prati sveže more hranu i koktele.

Meksiko

Od dobro utabanih favorita kao što su Kankun, Tulum i Los Kabos do njegovih manje poznatih skrivenih dragulja, čini se da će Meksiko uvek biti izuzetno popularno mesto za putovanje.

Izgleda da će 2024. biti godina za pamćenje za ovu zemlju, sa otvaranjem značajnih novih aerodroma, nove železničke mreže i drugim turističkim razvojem koji će dodatno olakšati kretanje i svedočiti njenim čudima.

Od Guadalajare do Oaxaca, egzotične i raznolike destinacije Meksika nastavljaju da oduševljavaju putnike iz cijelog svijeta.

Maroko

Zemlja koja je već uživala u rekordnom nivou turizma 2023. godine, Maroko izgleda da će i dalje biti popularan izbor za putnike koji žele isprobati njegovu zadivljujuću mješavinu afričke i arapske kulture.

Maroko nudi neverovatnu istoriju i kulturu u gradovima kao što su Rabat, Marrakech, Chefchaouen i Casablanca, a takođe ima i neke neverovatne skrivene draguljne plaže za istraživanje, kao što je Legzira.

Zemlja je i dalje relativno pristupačna, a u turističku industriju se mnogo ulaže, a veliki događaji kao što je Svetsko prvenstvo u fudbalu koji će se tamo održati 2030. dodatno je učvrstilo Maroko u centar svetske pažnje.

Dominikanska Republika

Kako se bliži kraj 2023. godine, Dominikanska Republika je na uzlaznoj putanji kao popularna destinacija među Amerikancima ali i evropskim turistima.

Karipski raj je nedavno oborio sopstveni turistički rekord – i verovatno nije iznenađenje s obzirom na to koliko je idiličan raj i koliko je blizu Sjedinjenih Država (2-4 sata u zavisnosti odakle letite).

Mnoge fascinantne destinacije Dominikanske Republike među nekima su od najboljih mjesta za posetu zimi, možda zbog povećanog fokusa zemlje na wellness i luksuz u mnogim popularnim odmaralištima.

Šri Lanka

Ostrvska država Šri Lanka već dugo fascinira putnike iz celog sveta zahvaljujući svojoj egzotičnoj prirodi, toploj klimi, živopisnoj kulturi i neverovatnoj hrani.

Redovno rangirana kao jedna od najjeftinijih lokacija za digitalne nomade, Šri Lanka vam može ponuditi sporiji ritam života uz plažu, s puno kulture i prirodnih čuda koja će vas zabavljati u vreme odmora.

Šri Lanka je prijavila velike turističke brojke tokom 2023. godine, a među najvećim grupama su posetioci iz Sjedinjenih Država.

To je zemlja koja je doživela određene građanske nemire posljednjih godina, ali čini se da se situacija smiruje, što će samo pomoći njenom cilju da postane jedna od najpopularnijih destinacija 2024. godine.

Ostale destinacije koje je SALT.agency prepoznao kao najbrže rastuće u 2024. su Bugarska, Filipini, Malezija, Kipar i Švajcarska.

Izvor: Investitor.me
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar