Home VestiEkonomija Platforma X opala 70 odsto otkako je kupio Ilon Mask

Platforma X opala 70 odsto otkako je kupio Ilon Mask

by bifadmin

Vrednost platforme X (nekadašnji Tviter) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge „Fidelity“.

Zajednički fond Fidelitija, koji poseduje udeo u platformi X, umanjio je vrednost svojih udela, a podatke o tome dobio je američki sajt Axios i procenjuje da je sada vrednost X-a oko 12,5 milijardi dolara.
Taj fond je naveo da je do novembra prošle godine vrednost njegovih deonica u platformi X opala za 71,5 odsto, objavio je Gardijan.
Podsećamo, Elon Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru 2022. godine, a promenio je naziv platforme u X u julu 2023. godine. Broj mesečnih korisnika platforme X opao je za 15 odsto tokom prve godine od Maskovog preuzimanja, usled zabrinutosti zbog porasta govora mržnje na platformi.

Osim toga, od Maskovog preuzimanja, X je otpustio najmanje 50 odsto osoblja.

EU je u septembru izdala upozorenje američkom milijarderu, nakon što je otkrila da X ima najveći broj objavljenih dezinformacija od svih velikih platformi društvenih medija. Mask je, takođe, u međuvremenu vratio niz ljudi na platformu X kojima je ranije bio zabranjen pristup, uključujući bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Izvor: Gardijan/Blic
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar