Home Promo Banca Intesa počela da odobrava subvencionisane agro kredite

Banca Intesa počela da odobrava subvencionisane agro kredite

by bifadmin

Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, počela je da odobrava kredite u okviru državnog programa subvencionisanog kreditiranja poljoprivredne proizvodnje za 2024. godinu.

Na osnovu ugovora o učešću u realizaciji programa, potpisanog sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Banca Intesa nudi fizičkim licima – registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dinarske kredite sa fiksnom kamatnom stopom od nula do tri odsto godišnje za nabavku obrtnih i osnovnih sredstava i investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu. Krediti su dostupni u maksimalnom iznosu do šest miliona dinara, uz rok otplate do 60 meseci i mogućnost korišćenja grejs perioda do 24 meseca.

„Nastavljajući tradicionalno partnerstvo sa državom u pogledu kreiranja povoljnih uslova finansiranja za poljoprivredne proizvođače, i ove godine učestvujemo u sprovođenju programa subvencionisanog kreditiranja sektora agrara. Da su naši klijenti jasno prepoznali prednosti ove vrste kredita govori podatak da smo 2023. godine u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede odobrili plasmane u ukupnoj vrednosti od 1,45 milijardi dinara i ponovo se pozicionirali kao jedan od najrelevantnijih učesnika u realizaciji programa državnih subvencija“, izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Banca Intesa je jedan od najaktivnijih kreditora agrarnog sektora na domaćem tržištu, sa kojim posluje od 2008. godine. Zahvaljujući sveobuhvatnoj ponudi inovativnih proizvoda, unapređenom distributivnom modelu i specijalizovanim savetnicima za rad sa poljoprivrednicima, banka je 2023. godine podržala registrovana poljoprivredna gazdinstva kreditima u ukupnoj vrednosti koja premašuje sedam milijardi dinara.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar