Home EY Preduzetnik godine Konferenija za štampu povodom dodele priznanja EY Preduzetnik

Konferenija za štampu povodom dodele priznanja EY Preduzetnik

by bifadmin

Pozivamo vas da prisustvujete konferenciji za medije, koja će se održati, u utorak, 27. februara u 12h, u hotelu Marriott (Courtyard by Marriott, Vase Čarapića 2-4, Beograd).

Na konferenciji će biti najavljeno gala veče povodom dodele priznanja EY Preduzetnik godine, koje će se održati dvanaesti put u Republici Srbiji, a pobednik će u junu mesecu predstavljati Srbiju na takmičenju za najboljeg svetskog preduzetnika u Monte Karlu, u društvu 60 najuspešnijih preduzetnika širom sveta.

Pored toga, na konferenciji će biti predstavljeni i ključni rezultati istraživanja „EY Preduzetnički barometar 2023“, koje je kompanija EY sprovela među preko 100 brzorastućih preduzetnika u Srbiji uz podršku Ministarstva privrede. Studija „EY Preduzetnički barometar“, predstavlja osmu po redu studiju koja je zasnovana na ocenama najuspešnijih domaćih preduzetnika o poslovnoj klimi i mogućnostima za razvoj poslovanja u Srbiji, posebno tokom uticaja krize koju je izazvala pandemija virusa COVID-19, kao i geopolitički izazovi sa kojima su se kompanije susrele.

U ovoj godini programa, za izbor EY Preduzetnika godine prijavilo se 34 kandidata iz 28 kompanija, koji posluju u 13 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju gotovo 3.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od ukupno 212 miliona evra. Kompanija EY posvećena je tome da kroz ovaj globalni program promoviše i podrži najuspešnije domaće preduzetnike koji stoje ispred svojih brzorastućih, uspešnih kompanija, a sve to sa ciljem da promoviše preduzetnički duh i inicijativu i oda priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom upornošću, vizijom i inovativnošću.

Na konferenciji ćete moći da saznate više informacija o gorućim temama u preduzetničkom poslovanju:

• Šta program EY Preduzetnik godine donosi u Srbiji i u kojoj meri menja pogled na srpsko preduzetništvo u svetu?
• Šta su najveći izazovi za preduzetničko poslovanje u okvirima Republike Srbije među najuspešnijim preduzetnicima?
• Kako teče proces izbora najuspešnijeg preduzetnika?
• Šta najuspešniji srpski preduzetnici ističu kao glavne prepreke za dalji rast njihovog poslovanja i koje su preporuke za prevazilaženje ovih problema?
• Koliko su eksterni potresi (cene sirovina, cene energenata, geopolitička situacija) uticali na domaće preduzetništvo?

Učesnici konferencije:

• Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za CESA Central klaster region; Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu;
• Katarina Obradović Jovanović, Pomoćnik Ministra privrede, Sektor za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva
• Marko Čadež, Predsednik Privredne komore Srbije;
• Darko Budeč, vlasnik i osnivač kompanije BUCK i predsednik žirija programa EY Preduzetnik godine;
• Branko Babić, EY Preduzetnik 2022. godine, osnivač i vlasnik kompanije Phi Academy;
• Moderator: Zorica Žarković, urednica magazina Biznis&Finansije.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar